Bahçeli: “Artık yolsuzluğu, kirliliği geride bırakmanın zamanıdır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Fransa’da başlayan gösteriler üzerinden Avrupa’nın ekonomik, sosyal ve siyasi durumunu değerlendirdi. “Avrupa'nın pedal çevirecek dermanı da kalmamış görünmektedir.” diyen Bahçeli, iç siyasete ilişkin ise yolsuzluk ve kişisel hesaplaşmaların geride bırakılması çağrısı yaptı.

Bahçeli: “Artık yolsuzluğu, kirliliği geride bırakmanın zamanıdır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Avrupa’daki toplumsal hareketler, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Doğu Akdeniz, bölgesel diplomasi ve iç siyasete ilişkin açıklamalarda bulundu. Fransa’da başlayan ve başka Avrupa ülkelerine yayıldığını söylediği gösterileri değerlendiren Bahçeli, Avrupa ülkelerinin temel hak ve özgürlükler konusunda kendi uygulamalarını da sorgulaması gerektiğini söyledi. Göçmen karşıtlığı, İslamofobi ve Türkofobi üzerinden siyaset yapıldığını savunan Bahçeli, artan ekonomik maliyetler ve azalan sosyal refahın Avrupa toplumlarındaki öfkeyi büyüttüğünü ileri sürdü.

Bahçeli şöyle konuştu: “Avrupa’nın ektiği fitne tohumları kendilerine dönmeye başlamıştır. Avrupa bisiklet gibidir, ilerlemek zorundadır, durursa düşer. Avrupa’nın pedal çevirecek dermanı da kalmamış görünmektedir. Bugün Türkiye, sahip olduğu jeopolitik konumu, güçlü devlet tecrübesi, üretim kapasitesi, genç nüfusu ve bölgesel ilişkileriyle Avrupa’nın her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğu bir ülkedir.”

Libya anlaşması üzerinden AB’ye tepki

Bahçeli, Türkiye ile Libya arasındaki deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin mutabakatın Libya Temsilciler Meclisi tarafından onaylanmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki egemenlik haklarından vazgeçmeyeceğini belirten Bahçeli; Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail’in Türkiye aleyhine hareket ettiğini savundu. Avrupa Birliği’nin de Rum ve Yunan tezlerine yakın bir tutum aldığını öne sürdü.

Bahçeli, 23 Ekim’de İstanbul’da Türkiye, Mısır, Pakistan, Suudi Arabistan, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa ve İtalya dışişleri bakanlarının katılımıyla yapılan toplantıyı da Türkiye’nin çok taraflı diplomasi girişimlerinden biri olarak gösterdi. Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması’na da değinen Bahçeli, anlaşmanın TBMM gündeminde olduğunu söyledi.

“Yolsuzluğu ve kirliliği geride bırakmanın zamanıdır”

Konuşmasının son bölümünde iç siyasete dönen Bahçeli, yolsuzluk, siyasi çekişmeler ve kişisel hesaplaşmalara ilişkin mesajlar verdi. Bahçeli şu ifadeleri kullandı: “Artık yolsuzluğu, kirliliği ve siyasetin üzerine çöken bütün yükleri geride bırakmanın zamanıdır. Vatandaşlarımızın sabrını sınayanlar, yük almak yerine yük olmaya devam etmekte ısrar edenler, milletin irfanını da ferasetini de hafife almasın. Nezaket kabalığa, zarafet görgüsüzlüğe, helal kazanç tamahkârlığa, terbiye edepsizliğe terk edildiğinde insanlık ölür, adamlık da yok olur. Uzaktan adam görünenlerle, adamla uzak olanlar surette farklı olsalar bile surette birdir ve bizim nazarımızda adam bile değildir.”

TR724 Patreon

Bağımsız haberciliğe destek olun

TR724, okurlarının katkısıyla yayın yapıyor. Patron olarak bu haberi ve yenilerini mümkün kılın.

Patron ol

GÜNÜN MANŞETLERİ

Yorum Yap