Prof. İzzet Özgenç’ten Bekir Bozdağ’a çağrı: Mağdur ettiklerinden özür dile
Ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a OHAL dönemindeki hukuki düzenlemeler ve uygulamalar nedeniyle mağdur edilen kişilerden özür dilemesi çağrısında bulundu. Özgenç, özrün yalnızca sözle sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti. KHK’larla kamu görevinden çıkarılan 125 bin 678 kişi, OHAL dönemindeki uygulamaların kapsamını ortaya koyuyor. Özgenç, oluşan zararların mümkün olduğunca giderilmesini istedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı ve ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yönelik açıklamasında, görev döneminde hukuk alanında yapılan düzenleme ve uygulamalar nedeniyle haksızlığa uğrayan kişilerden özür dilenmesi gerektiğini söyledi.
Özgenç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, özrün yalnızca sözle ifade edilmesinin yeterli olmayacağını vurguladı. Bozdağ’ın, uygulamaların yol açtığı mağduriyetleri gidermek için de çaba göstermesi gerektiğini belirtti. Özgenç’in çağrısında şu ifadeler yer aldı: “Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı olarak görev yaptığı süreçlerde hukuk alanında katkı sağladığı düzenleme ve uygulamalarla haksızlığa maruz bırakılan insanlardan özür dilemelidir. Bu özür dileme, salt sözle değil, yapılan yanlışların sebebiyet verdiği mağduriyetleri mümkün olduğunca gidermeye yönelik çaba gösterme ile yapılabilir!”
Bozdağ, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL döneminde Adalet Bakanı olarak görev yaptı. OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu verilerine göre, 2016-2018 yılları arasında KHK’larla toplam 125 bin 678 kişi kamu görevinden çıkarıldı. Bu ihraçların bir bölümü Bozdağ’ın bakanlığı döneminde gerçekleşti.
KHK uygulamaları; savunma hakkı, yargısal denetim ve masumiyet karinesi başlıklarında uzun süre tartışıldı ve tartışılmaya devam ediyor.
TR724 Patreon
Bağımsız haberciliğe destek olun
TR724, okurlarının katkısıyla yayın yapıyor. Patron olarak bu haberi ve yenilerini mümkün kılın.















