Özgür Özel’den Erdoğan’a ‘fon’ tepkisi: “Vurgunun başındaki isim Erdoğan’dır”

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, fon vurgunu üzerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi. Fon vurgununu  “Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu” olarak nitelendiren Özel, “Türkiye Yüzyılı dediler ya; bu Türkiye Yüzyılı'nda yüzyılın vurgunudur. Ve bunun başındaki isim, hiç kimse kıvırmasın oradan buradan, Recep Tayyip Erdoğan'dır. ” dedi. 

Özgür Özel’den Erdoğan’a ‘fon’ tepkisi: “Vurgunun başındaki isim Erdoğan’dır”

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM’de düzenlenen haftalık grup toplantısında fon vurgunu, ekonomik kriz ve yargı süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Fon krizinin üzerinden 48 gün geçtiğini belirten Özel, yaşananlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tuttu. Krizle ilgili oluşturulan masada yer alan bazı isimlerin gözaltına alınması veya tutuklanmasını gündeme getirerek, soruşturmanın iktidarın üst düzey isimlerine uzanması gerektiğini savundu. 

Özgür Özel, fon soruşturmasındaki gizlilik uygulamasını da eleştirerek muhalefete yönelik davalarda ifadelerin basına sızdırıldığını söyledi. Konuşmasında YENİ Parti’nin 8 Kasım’da yapılacak genel başkanlık önseçimine ve 14-15 Kasım’daki kurultayına ilişkin mesajlar da verdi. 

İşte Özel’in açıklamasından önemli bölümler:

Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu

Emeklilere yılbaşına doğru bir iyileştirme yapacağız diyorlar. Keşke yapsa, bir emekli maaşını bir asgari ücretle eşitlese teşekkür edeceğiz. Bütün emekliler “Hani kaynak yoktu!” diyor. Bu fon vurgununda çıkan paralar hepsine yetiyordu. Tüketici bir ayda hükümete duyduğu güveni hiç bu kadar kaybetmemişti. Borsa tarihindeki en büyük çöküşlerinden birini yaşadı, yaşamayı devam ediyor. Borsamız düştüğü dibe rağmen yatırımcıyı bulamıyor.

Fon vurgunun üstünden 48 gün geçti. Milletin devlete emanet ettiği paralara Tayyip Bey’in atadığı kadrolar çöktü. Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu. Bütünüyle AKP kadrolarının büyük bir operasyonu.

 ‘Türkiye Yüzyılı’ dediler ya, bu Türkiye Yüzyılı’nda yüzyılın vurgunudur. Ve bunun başındaki isim, hiç kimse kıvırmasın oradan buradan, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çünkü Tayyip Bey’in bu soruya iki cevabı var. Bu yaşananları biliyor muydun, bilmiyor muydun? ‘Biliyordum’ derhal istifa et, milleti nasıl soyarsın? ‘Bilmiyordum’ derhal seçime götür. Ülkeyi yöneteceklere emanet et, burnunun dibindeki bu soygunu nasıl görmüyorsun? Borsa çökmüştür, toplam 86 milyon vatandaşımız bu yükün altında kalmıştır.”

Servetine servet katanların neredeyse tamamı AKP’li

Servetine servet katanların tamamı neredeyse AKP’li. Atadıklarını koruyan kollayan da Erdoğan. Masada liste var, listenin içinde bakanlar var milletvekilleri var parti yöneticiler var ama Erdoğan’da çıt yok. 245 kişilik ana listeyi yayınlamıyor. 80 kişilik o listeyi ne yalanlıyor ne doğruluyor ama bir yandan ‘Merak etmeyin, çözeceğim masa kurdum’ diyor. 

Kurdu masayı, masa burada. Masanın burasındaki Yunus Arıcı, Takasbank Genel Müdürü gözaltına alındı, adli kontrolle evde duruyor. Bakın bu daha ilk toplantı. Kuzuyu kurda emanet etmişler. Burada SPK Başkanı Mahmut Sütçü, masada oturuyor. Gözaltında, hapiste görevden almalar. Borsa İstanbul Genel Müdürü tutuklu, burada oturuyor. Erdoğan’ın fon krizini çözecek masası, masada oturanlar adaya tek tek veda ediyor.”

Adalet Bakanı Akın Gürlek’i işaret etti

Bir şey dikkatimi çekti, bakın uzakta oturanlar gidiyor. Bir de yakında oturanlar var. Erdoğan’a kim en yakın? Galiba Adalet Bakanı Akın (Gürlek). Sayın Erdoğan, sakın ha uzaktakileri adadan yollayarak bu işten çıkamazsın, biraz yaklaş bakalım yakın yakın… En yakındakilere gel görelim. O en yakındakilere koruyarak bu milletin gönlünde asla affedilmezsin. Bu işin kurgucuları en yakında otururken uzaktan üç beş bürokratla bu işten kurtulamazsın. Millet her şeyin farkındadır.”

Fon soruşturmasındaki gizlilik kararına tepki

Fon meselesinde gizlilik kararı var, bir ifade sızıyor mu? Neden AK Parti’ye dokunuyor. Bizim belediye soruşturmalarında olsun, başka şeyler olsun aynı gizlilik kararı var ama muhalefeti yıpratacak ifadeler özel özel veriliyor. Bu yargı bağımsızsa, eşitse ya her yere yasak ya da hiçbir yere değil. Bu itibar suikastını yapanlar birazcık utansın. Emir Sarıgül ifade veriyor, konu Almanya’da birisi ifade vermiş neyse neymiş, ilk gün olayla ilişkisini kesmişiz olayla partimizin. Adam ifade veriyor, ilk ifadede ‘Babam Özgür Özel’e para verdi.’ Ağustos ayında Vakko’da atkı, satılıyor mu sorsunlar! Bu ifadeyi alıyorlar, fon konuşulmasın, Sarıgül odur budur.

TR724 Patreon

Bağımsız haberciliğe destek olun

TR724, okurlarının katkısıyla yayın yapıyor. Patron olarak bu haberi ve yenilerini mümkün kılın.

Patron ol

GÜNÜN MANŞETLERİ

Yorum Yap