AKP Genel Başkan Yardımcısı: Ekonomimiz çok mu kötü beyler? Her evde 2-3 telefon var!

Ekonomideki ‘dibe çöküşü’ ve kurdaki artışı değerlendiren AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’den ilginç bir bakış açısı geldi. ‘Ekonomimiz çok mu kötü beyler?’ diye soran Demiröz, enflasyon ve kurun yüksek olduğunu ama kontrol altında tutulduğunu iddia etti. Demiröz, “Allah aşkına, Türkiye’de son 20 senede her eve bakın ya bir otomobil ya da 2 otomobilimiz var. Her evde 2-3 telefon var” ifadelerini kullandı.

AKP Manisa İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Demiröz yüksek enflasyonun sonucunda ortaya çıkan hayat pahalılığı cep yakarken ekonominin kötü olup olmadığını sordu.

‘EKONOMİMİZ ÇOK MU KÖTÜ BEYLER?’

Türkiye’yi 60 yıldır Avrupa Birliği’ne almayan Avrupa ülkelerini eleştiren Demiröz, “Ekonomimiz çok mu kötü beyler?” diyerek şöyle devam etti: “Kıbrıs Rum Kesimi, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya’dan, Letonya’dan, Estonya’dan da mı kötü. 14 ülkenin toplamından daha güçlü ekonomiye sahip bir ülkeyiz ama bizi almazlar. Niye almadıklarını hepimiz biliyoruz. Bizim kültürümüz ve milletimiz ayrı. Bunu hazmedemedikleri için almıyorlar. Almasınlar. Yunanistan’ı görüyorsunuz. Yalan yanlış bilançolarla Avrupa Birliği’ni dahi aldatmaya kalktı ama affettiler. IMF kanalıyla 150 milyar Euro bağış yaptılar. Yunanistan bilmelidir ki, bu aralar çok horozlanıyor. Cürmü kadar yer yakar. Ne Yunanistan ne de Fransa Avrupa Birliği’ne güvensin. Hiç kimseye güvenmesin, bize de horozlanmasın. Döner bakar arkasında kimseyi bulamaz.”

‘ENFLASYON VE KUR YÜKSEK AMA HEPSİ KONTROL ALTINDA’

Demiröz, şöyle devam etti: “Bugün Avrupa’da duyuyorsunuz, yakıtın olmadığı, raflarda neler olduğunu. Kış geliyor. Birileri bize, ‘Kara kış fonu kurun’ diyor ama biz onu kurmayacağız. Bizim her şeyimiz hazır ama Avrupa kara kışa hazır değil. Onlar bize ültimatom vereceklerine önce kendi ekonomileri, kendi geleceklerini düşünsünler. Bizim enflasyondaki yükseklik eyvallah, kurun yüksekliğini görüyoruz ama inanın hepsi kontrol altında. Biraz sabırlı olacağız. Yılbaşına doğru her şey sistemine oturacak. Aylık ihracatımız 20 milyar doları aştı. Bu dövizler yarın ülkemize gelecek. Türkiye’ye gelen dövizle cari açığımızı da kapatacağız. O dövizlerin fazlalığı nedeniyle kur farkları da aşağıya doğru inecek.

‘HER EVDE 2-3 TELEFON VAR’

Gıdada hiçbir eksiğimiz yok. Pahalılık olabilir. Allah aşkına, Türkiye’de son 20 senede her eve bakın ya bir otomobil ya da 2 otomobilimiz var. Her evde 2-3 telefon var. Türkiye’nin doğal gaz gitmeyen ilçesi kalmadı. Elektrik desen yine aynı, yolları zaten saymıyorum.”

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

1 YORUM

  1. Offf offf!
    Avrupa’da neler çekiyoruz neler?
    Almanya olarak Türkiye’deki ekonomik gelişmeler karşısında kıskanmayıp ne yapalım (!)

    Beyinsizlik zor şey beyler:
    “Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz” deyip duruyorsunuz,; “kabotaj bayramı” yapıyorsunuz ama “acaba Türkiye’de kişi başına düşen yıllık balık tüketimi kaç kilo?” diye soramıyorsunuz.
    Hadi ben söyleyeyim: 5 kg. Bu rakam Almanya’da 13 kg. Yunanistan’da 20, Fransa’da 33, İslanya’da 42, Portekiz’de 54 kg.
    Bir sır daha vereyim size, 5 dk sonra bu sayıları hatırında tutacak beyin sayısı da %10’un altında ülkenizde. Onların da önemli bir kısmı, bu grubun insanları…

    Aynı soruyu,kırmızı et tüketimi için sorsanız, yani “Türkiye’de kişi başına düşen yıllık et tüketimi kaç kilo?” sorsanız, FOA’nın istatistikleri Türkiye için 25kg. derken Almanya için 88kg. diyor. Biraz araştırırsanız aslında Almanya’daki bu 88kg.’ın 57kg.’ının insanlar için olduğunu, geri kalan 31 kg.’ının hayvanlar için olduğunu görürsünüz.
    Rakamları aklınızda tutamasanız bile “Almanyalıların hayvanlarına yedirdikleri eti, Türkiye’deki insanlar yiyemiyor” şeklinde öğrenseniz bile yeter.
    Sahi, Avrupa’da benzin bulunamıyor” diyen insanların beyinlerinin olup olmadığı sorgulanabilir ama çevrelerindeki insanlardan “Avrupa ülkelerinde kişi başına düşen benzin tüketimi ve Türkiye’deki benzin tüketimini” sorabilecek kaç insan var acaba?

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin