Hukuk AKP’li hâkime de lazım oldu: Silahla tehdit edilen, dövülen ve zorla alıkonulan hâkim adalet bulamadı

İstanbul Büyükçekmece Adliyesi’nde görev yapan 30 yaşındaki hâkim E.K.’nin, boşanma aşamasında eşi ve eşinin ailesi tarafından darp edilip alıkonulmasına rağmen etkin bir adli süreç işletilmediği ortaya çıktı.

BOŞANMA SÜRECİ ŞİDDETE DÖNÜŞTÜ

Gazeteci-yazar Barış Terkoğlu’nun aktardığına göre, hâkim E.K. 29 Haziran’da evlendi; ancak evliliğin ilk günlerinden itibaren eşi D.K. ile ciddi geçimsizlikler yaşandı. Ağustos ayında Ordu’da yaşanan aile içi tartışmalar sonrası çift fiilen ayrıldı. İki hafta boyunca görüşmeyen E.K., 31 Ağustos’ta İstanbul’daki evine döndüğünde kapı kilidinin değiştirildiğini fark etti. Eşi “bekle” mesajı attıktan sonra olaylar zinciri başladı.

SİLAHLI TEHDİT, ALIKOYMA VE DAYAK 

E.K.’nin ifadesine göre, eşiyle görüşmeyi beklerken kayınbiraderi belinde silahla geldi. Ardından “Seni evde bekliyorlar” denilerek başka bir eve götürüldü. Evde yedi kişi vardı. Tartışmaların ardından E.K.’nin gitmek istemesi üzerine kapılar kilitlendi, telefonu alındı.

Hâkim E.K., kayınpederi ve kayınbiraderinin tekme tokat saldırısına uğradığını, yere düşürüldüğünü, bilincini kaybetme noktasına geldiğini ifade etti. Komşuların ihbarı üzerine polis geldi; ancak ev sahibi olan bacanak, avukat olduğunu ve olayın “aile içi mesele” olduğunu söyleyerek polislerin işlem yapmadan ayrılmasını sağladı. E.K. yaklaşık 1–2 saat evden çıkamadı.

SES KAYDI VE DARP RAPORU DOSYADA

E.K., olay boyunca cep telefonunun kayıt tuşuna basarak 1 saat 53 dakika boyunca yaşananları kaydetti. Kayıtlarda darp sesleri ve ölüm tehditleri yer aldı. Aynı gün alınan doktor raporunda darp izleri tespit edildi.

“HATIRLI” İSİMLER, BEKLEYEN DOSYA

Terkoğlu’nun yazısına göre, E.K.’nin alıkonulduğu evin sahibi olan bacanak, iktidara yakınlığıyla biliniyordu; devlet kurumlarından birinde avukatlık yapıyor, eski ve mevcut milletvekilleriyle çalışıyordu. Bu nedenle dosya Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nda yaklaşık üç buçuk ay boyunca işlem görmeden bekledi.

25 Aralık’ta yedi kişi hakkında “delil yetersizliği” gerekçesiyle, kişiyi zorla alıkoyma dahil birçok suçtan kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. Sadece üç kişi hakkında hakaret ve basit yaralama suçlarından soruşturmanın sürmesine karar verildi; bu isimler de adli kontrolle serbest bırakıldı.

“HUKUK DEVLETİ KİME GÖRE”

Bir zamanlar “Türkiye bir hukuk devletidir” diye düşünen hâkim E.K.’nin, mağdur olduğunda bu inancını kaybettiğini belirten Terkoğlu, hukuk devletinin “çizginin hangi tarafında durduğunuza göre” değiştiğini vurguladı.

Yazıya göre, bir tarafta hâkim dövenler serbest kalırken, diğer tarafta mahkeme kararlarını eleştirenler tutuklanabiliyor. Terkoğlu, “Çizgiler ortadan kalktıkça dünya bütün gerçekliğiyle görünecek” diyerek yargıdaki çifte standarda dikkat çekti.

1 Yorum

  1. Güç odaklarının istediğini yapar, onların istediği kararları verirsem, bir de hükümete yakın zengin koca bulursam, yaşadım. Banane içeride yatanlardan, adaletten değil mi? İnsanların bozulduğu yerde, hiç bir yerde huzur yoktur. Öyle birisine sığınacaksın ki, bu büyük sahranın sahibi olup, tüm olaylara hükmü geçecek. Ancak böyle huzur içinde yaşarsın. İnsanlara dayanıp, haksızlıklara göz yumanlar bu dünyada bazı şeyler görecekler ama asıl sürpriz başka yerde karşılarına çıkacak.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin