Barcelona ve Real Madrid’in derdi aynı!

HABER-YORUM | HASAN CÜCÜK 

Transfer borsasının belirleyici kulüplerin olan Barcelona ve Real Madrid son yıllarda kadroya kattığı oyunculardan beklediği verimi alamadı. Real Madrid 75 milyon Euro’ya Monaco’dan transfer ettiği James Rodriguez’den, Barcelona ise 145 milyon Euro ödeyip Liverpool’dan renklerine bağladığı Philippe Coutinho’dan kurtulmanın yollarını arıyor. 

Monaco formasıyla ortaya koyduğu futbolla dikkatleri üzerine çeken James Rodriguez, kısa sürede dev kulüplerin transfer listesine adını ilk sıradan yazdırdı. Ancak asıl üne kavuşması 2014 Dünya Kupası’yla oldu. Kolombiyalı yıldızın, Uruguay’a attığı gol turnuvanın en iyi golü seçildi. 5 maçta attığı 6 golle 2014 Dünya Kupası’nın gol kralı olan James Rodriguez, 22 Temmuz’da 75 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Real Madrid’le sözleşme imzaladı. 

Real Madrid, 2013’te 100 milyon Euro ödeyip renklerine bağladığı Gareth Bale’den hüsran yaşamıştı. James Rodriguez’in Bale’den yaşanan hüsranı unutturması bekleniyordu. Ancak Rodriguez’de tıpkı Bale gibi hüsran yaşattı. En başarılı performansını geldiği yıl ortaya koydu. 29 lig maçında forma bulan Rodrıguez, 13’er gol ve asistle sezonu kapattı. Ancak takip eden iki sezonda tam bir hayal kırıklığı oldu. 2015-16 sezonunu 7, 2016-17 sezonunu ise 8 golle kapatan Rodriguez’i satmak için Real Madrid kulüp arayışına girdi. Ancak istenilen ücreti ödeyecek kulüp çıkmayınca satın alma opsiyonuyla iki yıllığına Bayern Münih’e kiralandı. 

Bayern formasını kiralık olarak giydiği iki sezonda 43 Bundesliga maçına çıkıp 14 gol atıp, 15 asist yaptı. Ortaya koyduğu performans Bayern’de kalmaya yetmedi. Kiralık sözleşmesi bitince sezon başında yeniden Real Madrid’e döndü. Bu sezon sadece 8 maçta forma bulup, bir gol attı. Cristiano Ronaldo’nun ayrıldığı, Gareth Bale’nin formsuzluğa devam ettiği bir dönemde bile kadroya giremedi. Sezonun bitimiyle Real Madrid, James Rodriguez’i elden çıkarmanın yoluna bakacak. 

Ağustos 2017’de Neymar’ı 222 milyon Euro’ya satan Barcelona, Sambacı’nın boşluğunu doldurmak için hedefine aldığı isim Liverpool’da top koşturan Philipppe Coutinho oldu. Liverpool formasıyla çıktığı 201 maçta 54 gol atıp, 45 asist yapan Coutinho’yu satmaya niyetli değildi. Jürgen Klopp’un gelmesiyle yeniden eski günlere dönüş sinyali veren Liverpool, şampiyonluk yolunda Coutinho’ya ihtiyaç duyuyordu. Ancak Barcelona’nın ısrarları bitmek bilmiyordu. Ocak 2018’de Barcelona, Coutinho’ya kavuşurken ödenen rakam 145 milyon Euro idi. Sambacı, İspanya’nın en pahalı transferi oluyordu. Herkes Messi – Coutinho’nun şov yapmasını bekliyordu. 

La Liga’da Barcelona formasıyla 68 maça çıkan Coutinho, 18 gol atıp, 8 asist yaptı. Lig tarihinin en pahalı transferi için bu istatiskler oldukça sıradandı. 2,5 sezon top koşturduğu Barcelona’da hiçbir zaman vasatı aşamadı. Neymar’ın boşluğunu dolduramadığı gibi ödenen bonservis ücretinin altında adeta ezildi. 

Barcelona, sezon başında Coutinho’yu Bayern Münih’e kiralık gönderdi. Alman ekibiyle 23 lig maçına çıkan Coutinho, sezonu 8 gol ve 6 asistle tamamladı. Bu performansı Bayern Münih’te kalmaya yetmiyordu. Sezonun bitimiyle yeniden Barcelona’ya dönen Coutinho için Katalan ekibi kulüp aramaya devam ediyor. 

Barcelona yönetimi, Coutinho’nun maaş ve transfer ücretini karşılayabilecek bir Avrupa takımı bulmakta zorluk çekiyor.  Coutinho için en iyi seçeneğin Premier Lig olduğuna karar veren Katalanlar, Arsenal ve Newcastle United’ın geçmişte oyuncu ile ilgilenmesini de göz önünde bulundurarak Brezilyalı futbolcuyu bu kulüplere önerdi. Ayrıca Barcelona, Coutinho’yu satarak Inter’den Lautaro Martinez’i transfer edebilmek için bütçe oluşturmayı hedefliyor. Real Madrid James Rodriguez’den, Barcelona ise Philippe Coutinho’dan en az zararla kurtulmanın yolunu arıyor. Oysa ne beklentilerle transfer edilmişlerdi! 

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin