CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, mutlak butlan davasına ilişkin Yargıtay kararına göre 21 Temmuz’dan sonra yeni bir siyasi oluşum başlatabileceklerini söyledi. Özgür Özel’le birlikte 111 milletvekilinden 100’e yakınının hareket edebileceğini belirtti. Yargıtay’ın kararı bozması halinde Özel liderliğindeki CHP ile yola devam edeceklerini ifade eden Bülbül, “Aksi durumda yeni oluşumun düğmesine basacağız.” dedi. Bülbül, CHP’nin seçime katılma hakkı açısından 26 Temmuz öncesi kurultay yapılmasının kritik olduğunu belirtti.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Karacasu İlçe Yönetimi tarafından düzenlenen üye ve delege toplantısında, partideki mutlak butlan süreci ve olası yeni siyasi oluşum tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP yönetiminin mahkeme kararıyla ya da “Saray’ın iradesiyle” belirlenemeyeceğini anlattı. Genel başkanın yalnızca parti örgütü ve kurultay delegelerinin iradesiyle seçilebileceğini belirten Bülbül, 31 Mart 2024 yerel seçimlerindeki başarıyı ve Özgür Özel liderliğindeki süreci hatırlattı.
24 Mayıs’ta parti binasına polis eşliğinde girildiğini söyleyen Bülbül, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetimi mahkeme kararıyla ya da Saray’ın iradesiyle belirlenemez.” dedi. Bülbül, hukukçu kimliğiyle mahkeme kararını incelediğini belirterek, kararın yalnızca 38’inci Kurultay öncesindeki yönetim organlarını kapsadığını, kurultayın yapılmasını engelleyen bir tedbir bulunmadığını savundu. Parti tüzüğünün 48’inci maddesine göre olağanüstü kurultayın toplanmasının zorunlu olduğunu ifade eden Bülbül, 833’ü noter onaylı olmak üzere toplam 1003 delegenin imzasının Genel Merkez’e teslim edildiğini söyledi. İmzaların kısa sürede incelenebileceğini belirten Bülbül, mevcut yönetimi hedef alarak, “Amaç kurultay yapmak değil, seçime kadar partiyi işgal etmek ve Saray’a muhalefet etmemektir.” dedi.
Destek yüzde 30’un üzerinde
Mevcut yönetimin 11 Temmuz’a kadar olağanüstü kurultay çağrısına yanıt vermesi gerektiğini söyledi. 26 Temmuz’dan önce kurultay yapılmaması halinde CHP’nin seçime katılma konusunda hukuki risk yaşayabileceğini öne süren Bülbül, kurultayın toplanmaması durumunda Sulh Hukuk Mahkemesi’ne çağrı heyeti oluşturulması için başvuracaklarını belirtti. Son dört günde yaptırdıklarını söylediği üç anketin sonuçlarını da paylaşan Bülbül, Özgür Özel liderliğindeki CHP’nin yüzde 32-35 bandında destek gördüğünü, Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde oluşacak bir yapının ise yüzde 2-5 arasında oy alabileceğini iddia etti.
Yargıtay’ın mutlak butlan davasına ilişkin kararını adli tatil öncesinde vermesi gerektiğini söyleyen Bülbül, 20 Temmuz’u işaret ederek şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 20 Temmuz’a kadar mutlak butlan davası Yargıtay tarafından bozulursa, seçilmiş Genel Başkanımız Özgür Özel’le birlikte bütün muhalefetin lokomotifi olarak iktidara geliyoruz. Eğer bozulmazsa, Allah’ın izniyle 21 Temmuz’dan sonra yeni bir güneş doğacak. Biz 111 milletvekilinden 100’e yakınıyla, yeni bir oluşum olursa bütün hukuki yolları denedikten sonra bu yeni oluşumun düğmesine basacağız. Biz kaçmıyoruz, mücadelenin şeklini değiştiriyoruz. İsmet İnönü’nün dediği gibi; ‘Yeni bir dünya kurulur, Türkiye de orada yerini alır.’ Hepimiz yerimizi alacağız.”

Gazozun gazı kaçıyor haberiniz ola!