‘İmamoğlu’na destek’ protestolarına katıldıkları için tutuklanan 102 kişi için tahliye kararı!

berkay gezgin
Ekrem İmamoğlu, Berkay Gezgin'le birlikte görülüyor...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek protestolarına katıldığı için tutuklanan çoğu genç ve öğrencilerden 102 kişi hakkında tahliye kararı verildi. Aynı dosyada 25 kşi hakkında verilen ev hapsi kararı da kaldırıldı. İstanbul Çağlayan Adliyesi, duruşmaların yapılabilmesi için özel düzenlemeler yaparak, duruşmayı 20 Haziran 2025 tarihine erteledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2019 seçimlerinde slogan haline gelen “Her şey çok güzel olacak” sözünü başlatan Berkay Gezgin’in de aralarında olduğu 102 kişi tahliye edildi. Ayrıca 139 kişinin olduğu dosyada 25 kişinin de ev hapsi kaldırıldı. Bergay Gezgin’in avukatı Deniz Baykal, “Dosyada çocuklarla ilgili tek bir somut delil yok. Bu çocukların suç işlediklerine dair tek bir belge yok. Nasıl yargılayacaksınız bu çocukları?” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, kararı, “Hukuksuz bir şekilde tutuklanan Parti Meclisi Üyemiz Berkay Gezgin’in de aralarında olduğu 102 gencimiz tahliye edildi. Hoş geldin Berkay Gezgin. Darısı diğer yol arkadaşlarımızın ve gençlerimizin başına…” sözleriyle değerlendirdi.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin