Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Gaziantep’te oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılı ekip 3-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nı 19. kez müzesine götürmüş oldu.
Galatasaray, 5. dakikada Barış Alper Yılmaz ile 1-0 öne geçmeyi başardı. İlk yarısı bu şekilde sona eren mücadelenin ikinci yarısı da golle başladı ve 46. dakikada Victor Osimhen, skoru 2-0’a getirdi. 63. dakikada sahneye bir kez daha çıkan golcü futbolcu, Galatasaray’ı şampiyonluğa taşıdı.
Osimhen, bu maçta attığı iki golle tüm kulvarlarda 35 gole ulaştı ve TÜrkiye futbol tarihine geçti. Galatasaray eski oyuncu Mario Jardel’i geride bırak Nijeryalı, bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu oldu. Karşılaşmaya 3 golde de asist yaparak damga vuran bir diğer isim ise Yunus Akgün oldu.