Cumhurbaşkanı kararıyla faaliyet izni kaldırılan İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında YÖK açıklama yaptı. Açıklamada öğrencilerin ve akademik personelin mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamadan sürdürüleceği ifade edilirken süreçle ilgili ayrıntılı açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi.
Yükseköğretim Kurulu, Cumhurbaşkanı kararıyla faaliyet izni kaldırılan İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında açıklama yaptı. YÖK tarafından yapılan açıklamada, üniversitenin kurucu vakfına mahkeme kararıyla kayyım atanmasının ardından 2547 sayılı Kanun’un ek 11. maddesi kapsamında faaliyet izninin kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararının Resmî Gazete’de yayımlandığı belirtildi. Açıklamada, “Yükseköğretim Kurulu, öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamadan yürütülmesi hususunda gerekli tedbirleri ivedilikle almaktadır.” denildi.
YÖK, yalnızca öğrenciler için değil üniversitede görev yapan akademik ve idari personel açısından da mağduriyet oluşmaması için işlemlerin sürdürüldüğünü bildirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
İstanbul Bilgi Üniversitesinin kurucu vakfına mahkemece kayyım atanması üzerine 2547 sayılı Kanun’un ek 11. Maddesi gereğince alınan faaliyet izninin kaldırılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.
Yükseköğretim Kurulu, öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamadan yürütülmesi hususunda gerekli tedbirleri ivedilikle almaktadır. Öğrencilerimizin yanı sıra üniversitemizde görev yapan idari ve akademik personele dair herhangi bir mağduriyete fırsat vermeden gerekli işlemler yerine getirilecektir.
Konuyla ilgili detaylı açıklamalar önümüzdeki günlerde yapılacak olup, kıymetli öğrencilerimizin, ailelerinin ve yükseköğretim camiasının süreçle ilgili doğru ve güncel bilgileri yalnızca Yükseköğretim Kurulunun resmî iletişim kanallarından takip etmelerini önemle rica ederiz.
Bir gecede ‘okulsuz’ kaldılar; Bilgi Üniversitesi öğrencileri ne olacak?
