Türk profesörden kanser tedavisinde çığır açacak buluş

Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Toner, tıpta çığır açan çalışmasıyla kanser hastalarına umut oldu. Prof. Dr. Toner, 3 saniyede 100 milyar hücre içinden kanserli hücreyi bulan bir teknik geliştirdi.

İnsan vücudundaki hücrelerin yüzde 95’inin kan hücresi olduğunu belirten Toner, her hastalığın kan yoluyla tespit edilebileceğini belirtti. Mehmet Toner, geliştirilen teknikle 3 saniyede 100 milyar hücreyi inceleyebildiklerini ve aradan kanserli hücreyi tespit edebildiklerini açıkladı. Toner ayrıca, Pandemi nedeniyle geliştirilen aşılar nedeniyle edinilen tecrübenin, kanserle olan savaşta büyük bir rol oynayacağını söyledi.

”MEDYANIN İLGİ DUYMADIĞI HABERE BİZ İLGİ DUYALIM”

Tıpta çığır açan çalışmanın medyada ilgi görmediğinden yakınan Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ‘‘Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Toner, 3 saniye içinde 100 milyar hücre içinden kanserli hücreyi bulan bir teknik geliştirdi. Tıpta çığır açan bu çalışmasıyla kanser hastalarına umut oldu. Medyanın ilgi duymadığı habere biz ilgi duyalım.’’ İfadelerini kullandı.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

3 YORUMLAR

  1. Teşekkürler Aziz Sancar. Teşekkürler Mehmet Toner.
    Sizler kendi alanlarınızda Türkiye’nin ismini güzel duyuruyorsunuz; sizlere minnettarız.

    Bağımsızlık sonrası Azerbaycan’da, Türkiye’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okuldaki öğretmen arkadaşlardan biri anlattı. Amerikalı bir İngilizce hocasıyla aralarında şöyle bir konuşma geçiyor: (Hatırımda kaldığı kadarıyla) “Ben kadına: “Azerbaycanlıların çoğu Türk’tür. Neredeyse tamamına yakını Müslümandır. Ben burada kendimi Türkiye’de gibi hissediyorum” deyince kadın bana dönüp: “Coca-cola bayrağının dalgalandığı her yer Amerika’dır. Esas ben kendimi burada kendi evimde hissediyorum” dedi; dondum, kaldım.”

    Aziz hocam, sizler, Amerika’da ya da dünyanın her yerinde bizim insanımızı, bizim bayrağımızı temsil ediyorsunuz. Allah yardımcınız olsun…

  2. Matematik affetmez! Bizim gazeteciler genelde sayilara dikkat etmezler ve ortaya korkunc farkliliklar cikar. Mesela bu haberde, bir yerde 3 sn de 100 milyar diyor, baska yerde saniyede 300 milyon ( 3 sn de 900 milyon). 100 kattan fazla fark var. Hangisi dogru?

    • Bana da “İnsan vücudundaki hücrelerin yüzde 95’inin kan hücresi olduğunu belirten Toner…” kısmı garip geldi. İnsan vücudunda 200’den çok çeşit hücre var. %95’i “kan hücresi”, %5’i diğerleri… Garip

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin