Tepkiler sonuç verdi; Dilovası yangını soruşturmasında kamu görevlilerine gözaltı

Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki Ravive Kozmetik Fabrikası yangınında 3’ü çocuk 7 işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada kamu görevlileri hakkında gözaltı kararı verildi. Dilovası Belediyesi Başkan Yardımcısı Necati Temiz gözaltına alındı. Ailelerin açıklamasına göre, belediyede daha önce ve halen görev yapan 8 kişi hakkında gözaltı ve el koyma kararı uygulandı. Aileler, olayda sorumluluğu bulunan tüm kamu görevlilerinin yargılanmasını istedi.

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde Ravive Kozmetik Fabrikası’nda meydana gelen, 3’ü çocuk 7 işçinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin soruşturmada kamu görevlilerine yönelik işlem başlatıldı. Soruşturma kapsamında Dilovası Belediyesi Başkan Yardımcısı Necati Temiz gözaltına alındı. Temiz’in evine 25 Haziran sabahı operasyon düzenlendiği, ardından emniyete götürüldüğü bildirildi.

Ailelerin açıklamasına göre soruşturmada belediyede görev yapan veya geçmişte görev yapmış 8 kişi hakkında gözaltı ve el koyma kararı verildi. Açıklamada, Necati Temiz’in yanı sıra eski Yapı Kontrol Müdürü Cihan Sorgucu, eski İmar ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, eski Yapı Kontrol Müdürü Selim San, Yapı Kontrol Müdürü Muammer Telli, eski Zabıta Müdürü Cengiz Taşdemir, Zabıta Müdür Vekili Nizamettin Balcı ve zabıta personeli Ömer Kocabay’ın da gözaltına alındığı belirtildi.

Yangında yakınlarını kaybeden aileler, kamu görevlilerine yönelik gözaltı kararlarının ardından yaptıkları açıklamada belediye görevlileriyle sınırlı kalınmaması gerektiğini vurguladı: “Belediye yetmez sorumlu tüm kamu görevlileri yargılanacak! Bu sabah davamızla bağlantılı olarak Dilovası Belediyesi Başkan Yardımcısı Necati Temiz, Dilovası Belediyesi Eski Yapı Kontrol Müdürü Cihan Sorgucu, Dilovası Belediyesi Eski İmar ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, Dilovası Belediyesi Eski Yapı Kontrol Müdürü Selim San, Dilovası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Muammer Telli, Dilovası Belediyesi Eski Zabıta Müdürü Cengiz Taşdemir, Dilovası Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Nizamettin Balcı ve Dilovası Belediyesi Zabıta Personeli Ömer Kocabay gözaltına alındığını ve el koyma kararı olduğunu öğrendik. Tüm sorumlular yargılanana kadar mücadele edeceğiz. Gözaltıların takipçisiyiz. Pazar günü daha güçlü nöbet alanımızdayız.”

Soruşturmada gözaltına alınan kamu görevlilerinin hangi suçlamalarla işlem gördüğüne ilişkin resmi açıklama henüz yapılmadı. Dosyadaki soruşturma ve gözaltı işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin