Tayyip Erdoğan: Özgüven fukaralarına prim vermeyeceğiz

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gazete köşelerinden, televizyon ekranlarından veya sosyal medya mecralarından umutsuzluk aşılayan, insanımıza sürekli ‘Yapamazsınız’ diyen özgüven fukaralarına prim vermeyeceğiz.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet ve Kongre Merkezi’nde ‘2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu. ‘Türkiye Yüzyılı’ adı verilen program hakkında konuşan Erdoğan, “Şimdi kapsamlı bir çalışmayla Türkiye Yüzyılı’nı adım adım inşa etmeye gelmiştir. Türkiye Yüzyılı hayalimizin mimarı da sahibi de 85 milyonun tamamıdır. Bu program ülkemizin tamamının, milletimizin tüm fertlerinin eseri olacaktır. Gazete köşelerinden, televizyon ekranlarından veya sosyal medya mecralarından umutsuzluk aşılayan, insanımıza sürekli ‘Yapamazsınız’ diyen özgüven fukaralarına prim vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Tayyip Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

  • Burada gaye tek parti döneminde yapıldığı gibi milletimizin inancına kültürüne değerlerine aykırı hayat tarzı dayatması asla değildir. Büyüklerimizden dinlediğimiz insanımızın yüreğine adeta hançer gibi saplanan utanç sahnelerinin tekrar yaşatılmasına izin vermeyiz. Köy kültürünü aşağılayan eski örnekler artık birer acı hatıradan ibarettir.
  • Birileri faşizm kokan sebeplerle kız çocuklarımızı okula gitmesine mani olurken biz tüm engelleri kaldırdık. Okul öncesi eğitime yönelik yatırımlarımızla, 5 yaş okullaşma oranı yüzde 97’ye çıktı.
  • Örgün eğitim çalışmalarımızla çocuk ve gençlerimize ulaşırken yaygın eğitim faaliyetleriyle 85 milyona kapıları açıyoruz. Meslek edindirme ve halk eğitim kurslarına gösterilen ilgiden mutluyuz.
  • Mart ayından bugüne 400 bine aşkın vatandaşımızın aile okulu projesine katılması milletimizin de meseleyi sahiplendiğini gösteriyor. Bundan sonra da aile müessesini korumayı sürdüreceğiz.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin