Sürgündeki gazeteciler, Frankfurt Kitap Fuarı’nda tutuklu meslektaşlarının sesi olacak

Dünya yayıncılık endüstrisinin en büyük kitap pazarı olarak nitelendirilen Frankfurt Kitap Fuarı, 73. kez Almanya’nın Frankfurt şehrinde kapılarını açtı. Frankfurt, yılda bir kez fikirlerin dünya başkenti olur. 1949 yılından buya her yıl ekim ayında  kurulan kitap fuarı, roman ve çocuk kitaplarından bilimsel veri tabanlarına kadar her türlü içerik için en önemli merkez. Pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıl yapılamayan fuar, bu yıl pandemi tedbirleriyle kapılarını açtı.

Fuar, küresel yayıncılık uzmanlarını, teknoloji sektöründen, film ve oyun gibi bitişik önemli endüstrileri buluşturan önemli bir ticari olay. Bunun yanında dünyanın en ünlü yazarları, yayın evleri çevirmenlerin buluştuğu dünyanın en önemli kültürel buluşması.

110 Ülkeden 7140 Katılımcı Kuruluşun katıldığı fuara bu yıl  300 bine yakın ziyaretçi bekleniyor. Fuara katılan sivil toplum örgütlerinden biri de International Journalists Association / Uluslararası Gazeteciler Derneği olacak. Derneğin standı da hazır.

International Journalists Association’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, fuar standında ana temanın “Geçmişi anlatan bu kitaplardaki olaylar şu an Türkiye’de yaşanıyor.” olduğu belirtildi.

Ayrıca dernek, fuar kapsamında ‘Suçlu Kitaplar’ adı altında Türkiye’de yasaklanan ve imha edilen kitaplar  raporu kamuoyuna duyurulacak. Derneğin fuar kapsamında yapacağı en önemli etkinlik halka açık gün olan 23 Ekim Cumartesi günü yapacağı basın açıklaması ve sessiz yürüyüş.

Fuarın en kalabalık gününde yapılacak açıklama ile Türkiye’de tutuklu bulunan gazetecilere ve yasaklanan kitaplara dikkat çekilecek.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin