Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sezai Temelli, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aktif siyaseti bırakmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Artı TV’de katıldığı programda konuşan Temelli, “Siyasetten emekli olunmaz. Dolayısıyla şu anki duygu haliyle böyle bir şey söylemiş. O siyaseti bırakmak istese de ne biz onu bırakırız ne de siyaset onu bırakır. Beraber siyaset yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
Ortada bir başarısızlık olduğunu anlatan Temelli, ardından şöyle konuştu: “Bu başarısızlığın yaratmış olduğu etkiler var. Bunun yaratmış olduğu bir duygu hali var ve bu duygu hali tabi ki hepimizi etkiliyor. Buna bağlı olarak da açıklamalar yapıyoruz. Her şeyi anlamak için biraz zamana da ihtiyacımız var. Demirtaş’ın dün Artı Gerçek’te yazdığı yazıda önemli başlıklar var. Sahici, samimi, birbiririmizi anlamaya yönelik bir eleştiri, özeleştiri sürecine ihtiyacımız olduğunu hepimiz söylüyoruz.”
