Rejimin iddiasını çürüten bir delil daha; 15 Temmuz’da Meclis bombalandı mı?

Resimde asfaltta görülen hasar, F16'dan atıldığı ileri sürülen bombayla oluşmuş. Neredeyse asfaltta çizik bile yok! Uzmanlara göre F16'dan atılan bombanın söz konusu alanda metrelerce delik açması gerekiyor.

15 Temmuz’da Meclis’in uçaklar tarafından bombalandığı iddiasını çökerten yeni delillere ulaşıldı. Gazeteci Fatih Yılmaz’ın paylaştığı hava radar görüntülerine göre Meclis’in bombalandığı ileri sürülen dakikada, patlamanın olduğu alanın 1 mil içerisinde uçak bile yok. Meclis’in uçaklardan atılan bombalarla vurulmadığı, Genelkurmay çatı davasında kurmay pilotların verdiği ifadeler ve bilirkişi raporlarıyla da çürütülmüştü.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR… 

https://www.tr724.com/yarbay-karakusun-15-temmuz-savunmasi-esrarengiz-pilotlar-hayalet-ucaklar/

Gazeteci Fatih Yılmaz’ın konuyla ilgili paylaşımları şöyle:

15 Temmuz gecesi Ankara üzerindeki hava radar görüntülerine ulaştım. Daha önce yayınlanmayan bu radar görüntülerinde Meclis’teki patlama ile ilgili soruları tekrar gündeme getirecektir. Alanında uzman olan @panter_11 bey verileri inceleyip uzman gözüyle belgeleri teyit etti.

2 Patlama anında canlı yayında olan FOX muhabiri meclisteki patlamadan bahsederken havada uçak sesi duymadığını, patlamaya tank ya da helikopter atışının sebep olabileceğini ifade etmişti.

Peki patlama anındaki hava resmi bize ne söylüyor? O patlama anında meclis binası üzerinde atış parametrelerine uygun bir uçak var mıydı? Öncelikle şunu ifade etmekte fayda var. Uçakların kalkıştan inişe kadar tüm bilgileri uçak üzerindeki cihazlar tarafından kaydedilmekte, 4 analiz ve değerlendirmelerde uçak üzerindeki kayıtlar asli belge olarak kullanılmaktadır. 15 Temmuz gecesi “meclisin uçaklar tarafından vurulduğu” iddiasına kanıt teşkil edebilecek, atış anını gösterir hiçbir VTR/DVR kaydı ortaya koyulmamıştır.

Sadece bu bile iddianın yersizliğini göstermeye yetecek kadar önemlidir ve iddiaları desteklemeyen delillerin örgütlü bir şekilde karartıldığının açık bir göstergesidir.

Uçak dışında tutulan kayıtlardan biri olan radar kayıtlarını gösteren Hava resminde eğer meclis üzerinde atış parametrelerine uyan bir uçak tespit edilse bile bu tespit tek başına uçaktan atış yapıldığını göstermez, bize hangi uçağın üzerindeki kayıtların detaylı incelenmesi gerektiğini söyler. Ancak eğer patlama anında hava resminde atış paternine uygun herhangi bir iz yoksa, bu tespit meclise uçaktan atılan bir mühimmat olmadığını göstermek için tek başına yeterli olur.

İddianamelerde mecliste 2 adet patlamadan birincisinin 16 Temmuz 2016 02:35’de 105 numaralı uçak tarafından atılan 1 adet GBU-10 Laser güdümlü bomba nedeniyle olduğu iddia edildi. 105 numaralı uçağın kayıtlarında uçağın 02:33’te kalktığı ortaya çıktığı için 02:35’te bu uçağın meclise atış yapma ihtimali zaten ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca bu patlama ile ilgili saniye hassasiyetli zaman bilgisi olmaması nedeniyle hava resmi üzerinden değerlendirme yapılmamıştır.

Meclisteki ikinci patlamanın ise 03:24’te 2 Adet MK-82 (güdümsüz) genel maksat bombası nedeniyle olduğu iddia edildi. İkinci patlamanın gerçekleşme zamanı iddianameden farklı olarak güvenlik kamera kayıtlarında 03:22:15 olarak görülmektedir.

Patlama zamanını gösteren ve ulaşılabilen en net zaman olarak 03:22:15 tespit edildiğinden hava resmi ile ilgili analiz için bu zaman referans alınmıştır. Uçaktan yapılan atışların değerlendirmesi yapılacağı zaman saniyeleri dikkate almamız gerektiğini baştan belirtmekte fayda var. Bu nedenle patlama öncesini gösteren 20 saniyelik bölümün incelenmesi bize düzgün bir değerlendirme imkânı sağlayacaktır.

F-16 uçağının güdümsüz bir mühimmatı hedefine bırakması için uçağın hedefe nişan alması (hedef izlemesi) minimum 5 saniye, irtifaya bağlı olarak da 10 saniye bomba uçuş zamanı ile beraber patlama öncesi son 15 saniyelik sürede hedefe doğru uçması gerekmektedir.

Hava resmi incelenirken Ankara üzerindeki uçakların hareketlerini değerlendirmek amacıyla patlamadan önceki 20 saniyelik bölüm 5’er saniyelik kesitler halinde incelenmiştir.

Elde edilen hava resmi görüntüsünde “data kayıt dosyası”na erişilemediğinden Meclis binasının ekrandaki konumunu tespit etmek amacıyla aynı ekranda konum bilgileri yer alan Akıncı, Esenboğa, Güvercinlik ve Etimesgut meydanlarının bilgileri referans alınarak gerçek hava haritası üzerindeki meclis konumu hava resmine oturtulmuş, hava resminde Ankara olarak belirtilen sarı noktanın, Meclisin gerçek konumu ile bir sarı nokta kadar farkla örtüştüğü tespit edilmiştir.

Hava resminde yer alan zaman “Z” standart zamanı olarak görüldüğünden Türkiye saati için 3 saat ilave edilmesi gerekir. 3 Sarı renkli Ankara işareti ile Meclisin gerçek konumu bir nokta kadar fark ile örtüşmektedir. Yuvarlak izlerden çıkan çizgilerin istikameti uçuş yönünü göstermektedir. “Run Time” izlerin gerçek zamanını göstermektedir.

Resimlerden açıkça görüldüğü üzere hava resminde, patlama zamanı ile 20 saniye öncesindeki aralıkta meclis konumuna doğru hareket eden bir iz bulunmadığı açıkça görülmektedir. Bu nedenle meclise doğru uçmayan bir uçaktan atılan bir mühimmat ile mecliste patlama olduğu iddiası ne fizik kuralları ile ne de aerodinamik kurallarla bağdaşmıyor. Eğer iddia edildiği gibi uçaktan bir mühimmat atılmış olsaydı, atılan bombanın patlama anında bomba atan uçağın 1 mil içerisinde bulunması gerekirdi.

Hava resmi üzerindeki izlerin tamamının patlama anında meclis binasına göre 5 milin dışında olduğu görülmektedir. Gece klasik mühimmat atışları daha hassas vuruş sağlanması için 3000-5000 feet gibi irtifalardan bomba bırakacak şekilde dalışlı olarak yapıldığından patlama öncesi ve sonrasında uçak sesinin duyulması beklenirdi. FOX tv canlı yayınındaki patlama öncesi ve sonrasında muhabirinin uçak sesi duyulmadığını ifade etmesi de iddiaları boşa çıkarmaktadır.

 

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin