Pakistan askeri sözcüsü, Yemen’deki Husi güçlerinin artan saldırılarına maruz kalan müttefiki Suudi Arabistan’ı savunmak için ülkesinin “her türlü adımı atacağını” söyledi.
Riyad’ın, Husileri İslam’ın kutsal şehri Mekke’yi hedef alan “korkakça” bir saldırı düzenlemekle suçlaması ve bu durumun İslam dünyasında büyük bir tepki dalgasına yol açmasıyla birlikte Husi güçleri, bu hafta yeni Suudi hava saldırıları düzenlendiğini bildirdi.
Perşembe günü Arab News gazetesine verdiği mülakatta Pakistan Ordu Sözcüsü Ahmed Şerif Chaudhry, ülkesinin Suudi Arabistan’ı “hem diplomatik hem de fiili olarak” destekleyeceğini ifade etti.
Chaudhry, “İki kutsal mekanın ve Suudi Arabistan Krallığı’nın güvenliği için her türlü adımı atacağız” şeklinde konuştu.
Pakistan, Suudi Arabistan ve Türkiye, geçtiğimiz ay taraflardan birine saldırı düzenlenmesi durumunda üç ülkenin ortak savunmasını taahhüt eden “Mekke Ortak Savunma Anlaşması”nı imzalamıştı.
Söz konusu pakt; Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasındaki savaşın ve Tahran destekli Husi isyancıların bölgedeki saldırılarının tırmandığı bir ortamda hayata geçirildi.

