Özgür Özel’e saldıran zanlı hakkında MASAK raporu ve HTS kayıtları istendi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e AKM’deki protokol kapısından çıkarken yumruklu saldırıda bulunan zanlı Selçuk Tengioğlu’nun gözaltı süresinin bir gün uzatılmasına karar verildi. Tengioğlu’nun HTS kayıtları ile hesap hareketlerine yönelik MASAK’tan rapor istendi.

3 Mayıs günü hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çıkışta protokol kapısında yumruklu saldırıya uğradı. Saldırganın 66 yaşındaki, daha önce 2 çocuğunu katleden ve 16 yıl tutuklu kaldıktan sonra 2020’deki infaz düzenlemesiyle serbest bırakılan Selçuk Tengioğlu olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan Tengioğlu’nun bugün adliyeye sevk edilmesi beklenirken yeni bir gelişme yaşandı.

Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun gözaltı süresinin dolmasına saatler kala, soruşturmanın derinleştirildiği gerekçesiyle bir gün uzatılmasına karar verildi. Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, “Şüphelinin gözaltı süresi soruşturmanın derinleştirilmesi bağlamında şimdilik bir gün uzatılmıştır, gelişmelerden bilgi verilecektir.” denildi.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin