YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Kars’ta çiftçi ve besicilerin borçlarına ilişkin yeni bir vaat açıkladı. Özel, iktidara gelmeleri halinde ilk üç ay içinde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşanların borç faizlerini sileceklerini, ana parayı ise bir defaya mahsus taksitlendireceklerini söyledi. Hayvan ithalatına tepki gösteren Özel, yerli sürünün ve üreticinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Kars Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’nı ziyaret ederek besicilerle bir araya geldi. Üreticilerin sorun ve taleplerini dinleyen Özel, iktidara gelmeleri halinde tarım ve hayvancılıkla uğraşanların borçlarına yönelik kapsamlı bir düzenleme yapacaklarını açıkladı. Özel, iktidarın ilk üç ayında çiftçi ve besicilerin borçlarının faizlerini sileceklerini, ana parayı da bir defaya mahsus olmak üzere bölerek ödeme kolaylığı sağlayacaklarını söyledi.
Hayvan ithalatına da tepki gösteren Özel, çözümün yerli üretimin güçlendirilmesinden geçtiğini savundu: “Buradaki insanlara destek vermek, yerli sürüyü, ırkı güçlendirmek ve sizleri güçlendirmek lazım. Biz de inşallah bu sorunları YENİ Parti’nin programında olduğu şekilde seçim zamanında büyük bir kampanya olarak tartışmaya açacağız. İnşallah rekabet hayvancılığın sorunlarını çözmek üzerinden yürüsün, inşallah rekabet çiftçinin sorunlarını çözmek üzerinden yürüsün. Suni kavgalar, tartışmalar çıkartıyorlar. İktidar mücadelesini başka yere sıkıştırıyorlar. Onun yerine ülkenin gerçek sorunları üzerinden doğru işler olsun. Kılıçdaroğlu, Kemal Bey, falan biz de çok üzüldük, kızdık. O işleri arkada bırakıyoruz, önümüze bakıyoruz. Biz, bu işleri nasıl çözeceğiz, onu konuşuyoruz.”
Çerçeve yasa sorusuna yanıt
Özel, bir besicinin “Çerçeve yasayı destekliyor musunuz?” sorusuna da yanıt verdi. Yasaya kendisinin ve parti yönetiminin “evet” oyu verdiğini belirten Özel, parti içinde endişesi bulunan milletvekillerinin ise kendi tercihlerine göre oy kullandığını söyledi: “Çerçeve yasada ‘Evet’ oyu kullandım, bütün parti yönetimi ‘Evet’ oyu kullandı, endişesi olan arkadaşlar kendi tercihlerine göre oy kullandılar. Ben buraya hayvancılığın sorunu çözülsün diye geldim. Bu yasayı biz her yerde konuşuyoruz, ben burada hayvancılığın sorununu konuşuyorum.”
