Özgür Özel net konuştu: “Aday değilim, seçimi kaybedersek siyaseti bırakırım”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun aday olmaması durumunda kendisinin aday olmayacağını ifade etti. “Böyle bir isim konuşmak doğru değil. Ben değilim açık konuşayım. Mansur bey de görevinin başında. Ekrem beyin adaylığı için şunu söyleyeyim. Bana hep sordular aday mısın değil misin? Gümbür gümbür seçimi kim alıyorsa onu aday yaparız.” diyen Özel, seçimin kaybedilmesi durumunda partiyi kongreye götüreceğini belirtti: “O kadar net. Siyaseti bırakırım, bir gün durmam. Ben bu sözü 5 Kasım Kurultay’ında verdim.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV’de Özlem Gürses’in gündeme ilişkin soruları cevapladı. CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun aday olmaması durumunda adayın kim olacağı sorulan Özel, şunları söyledi:

  • İsim konuşmak doğru değil. Ben (aday) değilim, kendi adıma söyleyeyim. Ben kendimle ilgili hesabı, kitabı düşünce duyguların, hırsların, aklın öne geçebilmesinden endişe ederim. Seçim akşamı iktidarı değiştirmiş partinin genel başkanı olarak teşekkür konuşması yapmaya talibim. Bunun dışında bir hesabım yok.
  • Ekrem Bey’in adaylığıyla ilgili şunu söyleyeyim; gazeteci arkadaş ‘Adayınız kim?’ diyor. Ekrem İmamoğu… “Ya olmazsa!” diyor… Yasak gelirse mücadele edeceğiz… O gün geldi, aday olamıyor, “En doğru adayı belirleriz” diyoruz.
  • Vay efendim yeni bir tartışma başlıyor, kendi mi aday olacak diye… Ben en doğru adayı belirlemek ile mükellefim. Bunu da kendi başıma yapmadığımı biliyorsunuz. Bana hep sordular; aday mısın? Değilim…
  • Adayı değiştirecek olursak da tekil bir karar vermem. En doğru kararı veririm. Gümbür gümbür, seçimi kim alacaksa onu aday yaparız. Seçimi kimle kazanırsak adayı onu yapıyor. 

Özgür Özel’e, “Siz kazanırsanız?” sorusu da soruldu. Özel, “Ben kendimle ilgili böyle bir noktada, noktalı virgül koyduğum anda mesele zaten ‘Özgür Özel kendi aday olacak’ noktasına gelir ve kilitlenir. Bunu yapınca da seçimi kaybedersin. Ondan sonra duygusal kopuş, bunu nasıl aşacağız?” dedi.

SEÇİMİ KAYBEDERSEK PARTİYİ KONGREYE GÖTÜRECEĞİM

“Ben seçimin ertesi günü, iktidar değişti ve Tayyip Erdoğan yerine bir cumhurbaşkanı seçtiysek partinin başındayım ve tarihin en büyük başarısının sahibiyim” ifadelerini kullanan Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni, Atatürk’ün partisini 100 yıl sonra yine iktidara taşımak… Bundan daha büyük bir başarı olmaz. Değilse partiyi kongreye götüreceğim zaten, o kadar net. Siyaseti bırakırım, bir gün durmam. Ben bu sözü 5 Kasım Kurultay’ında verdim.” dedi.

 

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin