Öğretmenlere yine müdahale: Polis, gazetecilerin görüntü almaması için kalkandan duvar ördü

Ankara’da açlık grevi eylemine devam eden özel sektör ve mülakat mağduru öğretmenlere polis bir kez daha müdahale etti. 10 kişi gözaltına alınırken gazetecilerin görüntü almaması için kalkanlarla duvar ördü.

Özel sektördeki güvencesiz çalışma koşulları, düşük ücretler, mülakat adaletsizliği başta olmak üzere yaşadıkları sorunları gündeme taşımak için Ankara’da olan öğretmenlere bugün de müdahale edildi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikasının çağrısı ile geçen hafta Ankara’ya gelen ve burada açlık grevine başlayan öğretmenler, bugün Çalışma Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Öğretmenler “Çalışma Bakanlığı bize ne diyecek, biz bunu bekleyeceğiz” diyerek bakanlık önünden ayrılmadı.

Evrensel’den Doğa Baskan’ın aktardığına göre, polis ise öğretmenlere müdahale ederek 10 kişiyi gözaltına aldı. Polis olay anının gazeteciler tarafından görüntülenmesini engellemek için kalkanlardan duvar ördü.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin