Muğla’nın Seydikemer ilçesinde zirai alanda başlayarak ormanlık bölgeye sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler nedeniyle bazı evler tedbir amacıyla tahliye edildi. Yangına 5 uçak, 11 helikopter, 40 arazöz ve 261 personelle müdahale ediliyor. Fethiye-Antalya karayolu da güvenlik amacıyla ulaşıma kapatıldı. 43 hane tahliye edilirken Seydikemer Devlet Hastanesi de tedbir amacıyla boşaltıldı.
Çalışmalar kapsamında tedbir amacıyla 43 hanedeki 65 vatandaşın tahliye edildiği aktarılan açıklamada, yangın bölgesine yaklaşık 2,5 kilometre mesafede bulunan Seydikemer Devlet Hastanesinin yoğun bakım ve palyatif bakım bölümlerinin tedbir amaçlı boşaltıldığı kaydedildi. Yangınla ilgili Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Seydikemer yangınına müdahale faaliyetleri ilgili Valiliğimiz koordinasyonunda mücadele aralıksız devam etmektedir. Sahada toplam 373 personel, 5 uçak, 12 helikopter, 35 arazöz, 8 ilk müdahale aracı (İMA), 22 su tankeri, 14 iş makinesi, 44 hizmet aracı ve 2 ambulans görev yapmaktadır. 43 hane ile 65 vatandaş tahliye edilmiştir. Seydikemer Hastahanesi Yoğun Bakım ve Palyatif Bakımı bölümü tedbir amaçlı boşaltılmıştır. Hastane mesafesi 2,5 kilometre Antalya-Seydikemer kara yolu trafiğe kapatılmıştır.”
Muğla Valisi İdris Akbıyık, kentte 5 farklı noktada yangın meydana geldiğini, bunlardan 4’ünün kontrol altına alındığını, Seydikemer’deki yangına müdahalenin ise sürdüğünü söyledi.
Öte yandan yangın nedeniyle bazı evlerin yanı sıra Seydikemer Devlet Hastanesi’nin de tedbir amaçlı boşaltılmasına karar verildi. Hastaların, Fethiye’deki çeşitli hastanelere sevk edildiği öğrenildi.

Bölgede etkisini artıran kuvvetli rüzgar, yangının yayılmasını hızlandırırken ekiplerin müdahalesini de güçleştiriyor. Söndürme ve güvenlik çalışmaları devam ediyor.
