Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklayan MHP, bu kez de AKP’nin Erdoğan’a ‘Gazilik’ ünvanı verilmesi teklifine yeşil ışık yaktı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AKP’li Metin Külünk’ün Erdoğan’a gazi unvanı verilmesi için verilen kanun teklifini değerlendireceklerini söyledi.
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Teklifi görmedim, hakkında bilgim yok. TBMM’ye geldiğinde değerlendiririz” dedi.

Dün Külünk’ün teklifi haberinize Ahmet Babal isimli yorumcu şu yorumu yapmış. Bence buraya da gider.: “Az bile… Anayasa’ya göre zaten “Başkomutan”. Hem de halkın seçtiği bir Başkomutan. Şimdi de ordumuz Irak cephesinde harekat yapıyor mu? Yapıyor. TBMM neden “Gazi” unvanını vermesin? Versin elbet. Böylelikle olur: “Gazi” ve “Başkomutan”. Kanunda “Paşa” tabirini kullanmak yok; hatta yanlış bilmiyorsam böyle bir kullanımı engelleyen düzenleme de var ama Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli askeri darbeyi, Geceyarısı Halk Hareketiyle engellemeyi başararak, dahs sabahında onca Paşa’yı içeri tıkan Sayın Erdoğan değil mi? Evet, o. Hem şimdiki TSK’nın başı değil mi? Evet, öyle. Hem “Başkomutan” hem de “Gazi” olduğuna göre, herhalde onlardan geri kalacak değil. “Paşa” ünvanını zaten hakediyor. Oldu mu “Başkomutan”, “Gazi”, “Paşa”. Sayın Cumhurbaşkanımızın liyakatli milletvekili Sayın Külünk haklı. Sadece “Zeytin Dalı” cephesinde değil ki, önceden de “Fırat Kalkanı”, “Referandum” “Montaj Kaset Operasyonları”, “17/25”, “MİT Tırları”, “15 Temmuz” gibi bütün cephelerde, kendisine karşı ittifak etmiş bütün Haçlı zihniyetiyle savaştı. Yediden çok savaşı kazandığına göre “Mareşal” ünvanını zaten doğal olarak hallediyor. Hem de Mustafa Kemal gibi onun da iki ismi var: “Racep Tayyip”… “Gazi Başkomutan Mareşal Mustafa Kemal Paşa” olur da, “Gazi Başkomutan Mareşal Recep Tayyip Paşa” neden olmasın… Eyyy F…ö, Sayın Cumhurbaşkanı’nın üniversite diplomasını diline doluyorsun da, Mustafa Kemal’in diplomasını neden anmıyorsun. Onun kaç yıllık okul hayatı var hiç araştırdın mı? Hem Sayın Cumhurbaşkanı’nın kaç tane “fahri doktora” diploması da var. İstese, “beş fahri diploma bir ordinaryus payesine denktir” diye kanun çıkarmasının önünde kim engel olabilir? Tevazusundan yapmıyor. Neyse o kısma hiç girmeyelim. Tr724 sitesinden Sayın Külünk’e bu dahiyane teklifi nedeniyle teşekkürlerimi arzedeyim de, hiç olmazsa “iktidarın yaptığı herşeyi eleştiriyorlar” demesinler; Sağolun Sayın Metin Külünk…”