Mehmet Akif Ersoy’dan ‘tahliye vaadiyle para talep ettiler’ iddiası: 4 kişi gözaltına alındı

Tutuklu Habertürk TV eski genel yayın yönetmeni Mehmet Akif Ersoy’dan tahliye vaadiyle yüksek miktarda para talep eden biri avukat dört kişi gözaltına alındı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, HaberTürk’ün eski genel yayın yönetmeni tutuklu gazeteci Mehmet Akif Ersoy’a ‘tahliye ve beraat kararı aldırma” vaadiyle yüksek miktarda para talep eden biri avukat 4 şüpheli teknik takiple suçüstü yakalandı. Şüpheliler avukat Erel Muallaoğlu, Yavuz Küçükyeşil, Erkan Uzun ve Hacı Eşiyok gözaltına alındı.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yayımladığı basın açıklamasında sürece dair bilgi verdi. Başsavcılık açıklamasında şunları belirtti:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızda yürütülen bir soruşturma kapsamında, Marmara Ceza İnfaz Kurumlarında tutuklu olarak bulunan bir sanığa, tahliye ve beraat yönünde karar aldırılacağı söylemi/vaadiyle, yüklü miktarda para talebinde bulunduğu anlaşılan biri avukat dört şüpheli emniyet güçlerimiz marifetiyle suç üstü yakalanarak, gözaltına alınmıştır.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ünlüler ve kamuoyunda tanınan isimlere yönelik yürüttüğü uyuşturucu soruşturması kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alınmış, bazı isimler tutuklanmıştı.

Mehmet Akif Ersoy da 11 Aralık 2025’te gözaltına alınmasının ardından tutuklanmıştı. Tutuklanmasının ardından genel yayın yönetmeni olduğu Habertürk TV’deki görevinden uzaklaştırılmıştı.

Ersoy’un aralarında “suç örgütü kurma ve yönetme”, “uyuşturucu ticareti” ve 11 ayrı “nitelikli cinsel saldırı” suçunun da bulunduğu suçlamalar nedeniyle 286 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin