2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu’nda Belçika, Yeni Zelanda’yı 5-1 mağlup etti. Leandro Trossard iki golle galibiyetin başrolü oldu. Kevin De Bruyne ve Romelu Lukaku da ağları havalandırdı. Belçika, 5 puanla grubu lider tamamladı. Yeni Zelanda ise turnuvaya veda etti.
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu son maçında Belçika, Yeni Zelanda’yı 5-1 yendi. Vancouver’da oynanan mücadelede Belçika, turnuvadaki ilk iki maçında aldığı beraberliklerin ardından farklı bir galibiyetle son 32 turuna yükseldi. Belçika, ilk yarının büyük bölümünde oyunun kontrolünü elinde tuttu. Leandro Trossard, 11. dakikada direkten dönen şutuyla gole yaklaştı. Belçika’nın penaltı kazandığı pozisyon ise VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

Belçika, 28. dakikada öne geçti. Kevin De Bruyne’ün ceza sahasına gönderdiği topta Trossard yakın mesafeden ağları havalandırdı. İkinci yarıya da etkili başlayan Belçika, 50. dakikada farkı ikiye çıkardı. De Bruyne’ün ara pasında topla buluşan Trossard, göğsüyle kontrol ettiği topu ağlara gönderdi.
Belçika’nın üçüncü golü 66. dakikada De Bruyne’den geldi. Trossard’ın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan yıldız futbolcu, sol ayağıyla yaptığı vuruşta topu köşeden ağlara yolladı. Yeni Zelanda, 84. dakikada Elijah Just ile farkı bire indirdi. Ancak Belçika’nın cevabı gecikmedi. Oyuna sonradan dahil olan Romelu Lukaku kafa vuruşuyla skoru 4-1’e taşıdı.
Uzatma dakikalarında Alexis Saelemaekers, Belçika’nın beşinci golünü kaydetti. Lukaku, bu golle Dünya Kupası gol sayısını 6’ya çıkardı ve Belçika Milli Takımı’nın Dünya Kupaları tarihindeki en golcü oyuncusu oldu. Belçika, Mısır ile aynı puanda olmasına rağmen averajla G Grubu’nu lider tamamladı. Yeni Zelanda ise 1 puanla son sırada kaldı ve Dünya Kupası’na veda etti.
