KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü’nün kızı polis eşliğinde karantinadan çıkarıldı

Fransa-Paris’ten gelen yolcuların bulunduğu karantina otobüsü polis ekipleri tarafından durduruldu. Sosyal medyaya yansıya görüntülerde içinde bulunan KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi’nin kızı, polis eşiliğinde karantina aracından indirildi. Araç içindekiler ise buna tepki gösterdi.

Paris’ten TK 1824 sefer numaralı uçuşla ülkeye getirilen vatandaşlar, İstanbul Havalimanı’ndan otobüsle karantina alanına yola çıktı. Bir süre sonra polis ekipleri tarafından önü kesilen otobüsten Güzide Sofi adlı bir yolcu indirildi. Yolcu’nun daha sonra KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi’nin kızı olduğu ortaya çıktı.

Otobüste bulunan diğer yolcuların tepki göstermesine rağmen indirilen Sofi, polis ekipleri tarafından başka bir araca alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medyada yayınlanan görüntülere ilişkin açıklama yaptı. Soylu, “Fransa’dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok. Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor. Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs’a göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

T24’ün haberine göre, olayın büyümesinin ardından KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, “Kızım transit olarak ülkesine geliyordu. Otobüsten alınarak transit olarak Kıbrıs’a gönderildi. Anavatan Türkiye’ye yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kızım ülkesinde karantina altına alınacak” dediğini aktarıldı.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin