İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında verilen hapis ve siyasi yasak cezasının ardından Saraçhane’de halka seslendi. İmamoğlu, “Onlar bizi kızdırmak istiyorlar, öfkelendirmek istiyorlar ama bizim ideallerimiz var. Bizim 2023 ideallerimiz var. Omuz omuza gece gündüz çalışacağız. 2023 yılında seçimlerinde bu ülkenin üzerine çökmeye çalışan zihniyeti hep birlikte göndereceğiz. İstanbul’da başardık, Türkiye’de de başaracağız. Benim hala gençliğim var.” diye konuştu.
İyi Parti lideri Meral Akşener’le birlikte otobüsün üzerine çıkan İmamoğlu’nun açıklamalarından bazı bölümler şöyle:
- Saraçhane’ye evinize hoş geldiniz. İstanbullular, İstanbul kimin demiştik? Sizin, sizin. 16 milyon İstanbullunun. Hangi çılgın sizin, millete ait herhangi bir sürecin önüne set kurabilirmiş. Hangi çılgın zincir vurabilirmiş. Hiç kimse. Hiç kimse.
- Bu akşam biriz, birlikteyiz. Yarın çoğalarak daha fazla bir arada olacağız. Daha fazla birlikte olacağız. Şimdi, birlik ve beraberliğimizin güzel bir anını bu akşam başlatıyoruz. Yarın, çok daha büyüyecek. Genel Başkanlarımız burada olacak. Hep birlikte burada olacağız. Bu dava Türkiye’nin düştüğü durumun özetidir. Bu dava Türkiye’de adaletin kalmadığının ispatı.
- Bu sabahki umudum 1 ise şu anki umudum bin bin! (Ekrem Başkan sloganları atılıyor) Bakın bugün milletin canı yanmış, onbinlerce insan burada.
- Bu ülkenin merhamete, umuda ihtiyacı var. Ben buradan sadece İstanbul’a değil; Türkiye’ye sesleniyorum; bugün burada yaşatılan şey ülkemizin her yerinde insanlarımıza yaşatılabilir. Milletçe ayağa kalkacağız.
- Bizi mahkum etmeye kalkanları pişman edeceğiz. Nerede, sandıkta. Onlar bizi yenmek istiyorlar, kızdırmak istiyorlar, öfkelendirmek istiyorlar ama bizim ideallerimiz var. Bizim 2023 ideallerimiz var. Omuz omuza gece gündüz çalışacağız. 2023 yılında seçimlerinde bu ülkenin üzerine çökmeye çalışan zihniyeti hep birlikte göndereceğiz. İstanbul’da başardık, Türkiye’de de başaracağız.
- Bizi yıldırmak isteyenlere buradan söyleyeyim; aradan 3,5 sene geçmiş olabilir ama benim hala gençliğim var. Hala umudumuz yüksek. Benim gibi milyonlarca ceketini çıkartıp, kollarını sıvıyacak Türk milleti var. 2023’te herşey çok güzel olacak.
MERAL AKŞENER: BU ŞARKI BURADA BİTMEYECEK
İyi Parti lideri Meral Akşener ise “Hey gidi Saraçhane, ne çektiniz be, ne çektiniz. Bundan yıllar evvel burada okuduğu bir şiir nedeniyle mahkum olan bir büyükşehir belediye başkanı vardı. Ve o büyükşehir belediye başkanı buradan sizlere seslenip, ‘Bu şarkı burada bitmez’ demişti. Doğrudur, o şarkı orada bitmedi. Bugün Meral Akşener olarak sö veriyorum. Bu şarkı da burada bitmeyecek. Bugün iktidarda ‘yarından’ çok korkan bir irade var. İnsanlar korktuğu zaman zulüm yaparlar, haksızlık yaparlar. Onun için bugün Ekrem kardeşim için verilen bu kararın arkasında bir büyük korku var. Size duyulan korku var, demokrasiye duyulan korku var. Onlar korkuyor ama biz korkmuyoruz. Yaşasın hürriyet, kahrolsun istipdat diyoruz. Bugün verilen bu cezayı bu millet yırtacak. Sandıkta, demokrasiyle yırtacak.” dedi.
Ne olmuştu?
İBB Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Karar, TCK Madde 53’e dayandırıldı. Madde 53, belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma anlamına geliyor. Eğer karar temyizde kesinleşirse İmamoğlu, belediye başkanlığından alınacak. Kararın istinaf yolu ise açık.
