Hz Nuh, gemiye binmeyen oğlu ile cep telefonuyla görüştü; Bunu diyen Örnek, su ürünleri hocasıymış!

TRT’de yayınlanan Öteki Gündem programına katılan İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Örnek, Hz. Nuh’un gemiye binmeyen oğlunu ikna etmek için cep telefonuyla görüştüğünü savunması, gündemdeki yerini koruyor. Dr. Yavuz Örnek, Nuh zamanında günümüzden çok daha ileri seviyede teknoloji olduğunu ve bir bilim adamı olarak bunları ispatlayabileceğini iddia etti. Tartışma sosyal medyada karşılık buldu. Örnekîn ilahiyat değil su ürünleri hocası olması dikkat çekti.

Örnek 10 bin yıl önce o dönemde Hz. Nuh’un 400 metrelik dalgalara dayanan çelik levhalardan yapılmış bir gemi inşa ettiğini ve bu geminin nükleer enerji kullandığını söyledi. İddialarının hep bilimsel kanıtlara dayandığını belirten Örnek soru üzerine bunları açıklamakta zorluk çekti.

Dr. Yavuz Örnek Nuh’un oğlunun uçan bir cisim kullandığını, Hz. İsa’nın 2000 yıl önce değil 2 bin 300 yıl önce doğduğunu, Nuh Tufanının bölgesel değil tüm dünyada gerçekleştiğini, gemiye canlı hayvan alınmadığı, Hz. Nuh’un döllenmiş bir dişi bir erkek yumurta sipariş ettiğini ve siparişlerin o dönemde Amerika’dan, Fransa’dan Hz. Nuh’a yollandığını belirtti. Yavuz Örnek’in çok iddialı konuşması üzerine Pelin Çift ve Prof. Dr. Ömer Faruk Harman oldukça şaşırdı. Pelin Çift’in düzeltme çalışmalarını da “ben bilim adamıyım bilim adına konuşuyorum” diye engelledi.

İNSANSIZ HAVA ARACI GÖNDERDİ!

Dr. Yavuz Örnek, Nuh tufanı sonrasında da gemiden güvercin yollanmadığını, uçan bir insansız hava aracı İHA yollandığını söyleyince Pelin Çift dayanamayarak “Hocam bunun bilimsel ispatı var mı? diye sordu. Dr. Yavuz Örnek “Efendim ileri teknoloji varken niye güvercin yollasınlar” diye cevap verdi.

C VE G KRİZİ

Aynı programda ‘C’ ve ‘G’ sorunu yaşadı. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Örnek, Arapça’da ‘C’ harfi yoktur diyerek başladığı konuşmasına Prof. Dr. Harman itiraz edince önce ‘Gudi’ dedi, sonra şöyle devam etti: “Arapça’da ‘P’ harfi yoktur.’ Uzun süre ‘C’, ‘C’ diyen Örnek’e stüdyoda bulunan iki kişi bunu anlamadıklarını söyledi. Örnek, daha sonra ‘C’ dediği harfi kağıda yazdı. Harman, bu harfin ‘G’ olduğunu belirterek “G’ yerine Arapça’da ‘Kaf ve kef’ harfi kullanıldığını söyledi. Pelin Çift, bu tartışmaya dayanamayarak Örnek’e ‘Ama siz Arapça bilmiyorum diyorsunuz. Hiç girmeyin oralara’ diyerek ‘C’ ile ‘G’ polemiğini bitirdi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

3 YORUMLAR

  1. kripto fetöcü olabilir. doktorası kontrol edilmeli ve istanbul üniversitesinden derhal uzaklaştırılmalıdır. verdiğimiz vergilerin bu türde insanların maaşlarını ödemek için kullanılması kabul edilebilir bir şey değil!!!!!!!

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin