Bir süredir tedavi gördüğü ve ameliyat olduğu hastaneden taburcu olan türkücü İbrahim Tatlıses, vasiyetini de açıkladı. Çocuklarıyla yaşadığı sıkıntılara değinen Tatlıses, “Çocuklarıma kuruş yok, mirasımın hepsini devlete bırakacağım. Parayı kendim kazandım, saçarım dağıtırım kime ne?” dedi.
İbrahim Tatlıses, 7 Nisan’da İstanbul’daki evinde rahatsızlanmasının ardından hastaneye kaldırılmıştı. Tedbir amaçlı olarak yoğun bakıma alınan Tatlıses’e safra kesesi kaynaklı bakteriyel bir enfeksiyon olan kolesistit (safra kesesi iltihabı) tanısı konulmuş ve antibiyotik tedavisine başlanmıştı. Tedavi sürecinin ardından Tatlıses’in 11 Nisan’da safra kesesi ameliyatı olduğu açıklanmıştı. Tatlıses’in ameliyatının başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından hastane başhekimi Dr. Engin Çakmakçı ve ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Bilgi Baca, şarkıcının bir süre daha yoğun bakımda gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edileceğini duyurmuştu.
Bugün taburcu olan İbrahim Tatlıses, “Safra kesemi aldılar, ne safra kesesiymiş, kafam kadar taş çıktı.” dedi. Sağlığının yerinde olduğunu söyleyen Tatlıses, sözlerine şöyle devam etti: “Dostlarım hiç yalnız bırakmadılar, İzmir’den ve Ankara’dan geldiler hepsine teşekkür ediyorum. Dost bugünde lazım.” diye konuştu. Vasiyetinde de her şeyi devlete bıraktığını ifade eden Tatlıses, “Mal varlığımı devlete bıraktım. (Onlara) Kuruş yok, kuruş! Bazıları yüzünden ailemin de bir kısmı mağdur kaldı. Bana babam para bırakmadı, babam ciğerciydi. Parayı kendim kazandım, saçarım dağıtırım kime ne? Kime ne? Parayı ben kazanmışım. Ben onlara (çocuklarıma) çok büyük miras bıraktım farkında değiller. İbrahim Tatlıses deyince bütün kapılar açılıyor, bunu kullanmasını bilemediler.” ifadelerini kullandı.
