Hapisteki binlerce anneye ve bebeğe ithafen: Uyu benim tatlı meleğim; ilk beşiği bir ranza, dört duvar arasında…

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde cezaevlerinde tutulan binlerce kadına ve bebeğini demir parmaklıklar arkasında büyütmek zorunda kalan annelere ithafen bir ninni bestelendi.

Ümit Nağmeleri isimli Twitter ve YouTube hesabında yayınlanan videoda, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle…Haksız şekilde özgürlüğü elinden alınıp Türkiye’deki cezaevlerinde tutulan binlerce kadına ve bebeğini demir parmaklıklar ardında büyütmek zorunda kalan annelere…” ifadeleri kullanıldı.

İşte o video;

Ümit Nağmeleri isimli YouTube kanalında bir başka video daha yayınladı. Videoda 8 Mart yıldönümünde Türkiye’deki kadınlar ile bebeklere yönelik baskıya ve hukuksuzluklara İngilizce şarkı ile dikkat çekildi.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin