AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump’ın gelecek ay Ankara’da düzenlenecek NATO zirvesine katılmasını ittifakın istikrarı açısından önemli bir adım olacağını söyledi.
Erdoğan, “ABD Başkanı Trump’ın zirveye bizzat katılacağının açıklanması, ittifakın istikrarı açısından önemli bir adım” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin “Ankara zirvesinin NATO tarihinde bir dönüm noktası olmasını sağlamak için hazırlıklarını yoğunlaştırdığını” belirtti.
AKP’li Cumhurbaşkanı zirveye büyük bir önem atfettiğini vurgulayarak “2026 yılı inşallah Türkiye’nin uluslararası itibarı ve görünürlüğünün doruğa çıktığı bir sene olacak” ifadelerini kullandı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, geçtiğimiz hafta Trump’ın 7-8 Temmuz’da başkentte düzenlenecek zirveye katılacağını doğrulamıştı. Rubio, 32 üye ülkenin katılacağı zirveyi “NATO tarihindeki muhtemelen en önemli toplantı” olarak nitelendirmişti.
Trump’ın Ankara’ya gelecek olması, Erdoğan açısından ayrı bir önem arz ediyor. Daha önce uzun uğraşlar sonucunda Washington’da Trump yönetiminden “meşruiyet” onayı almayı başaran Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP’ye başlattığı siyasi operasyonları Trump ile vereceği yeni bir fotoğraf ile “meşrulaştırmaya” çalışacak.

“NATO zirvesine katılması ittifakın istikrarı için önemli”
15 Temmuz’da kendi havaalanı’nı açabilecek, Etimesgut Havalimanı.
Meşruiyetini pekiştirmek için çok iyi bir fırsat.