Ege Denizi’nde facia: 1’i bebek, 4’ü çocuk 7 kişi can verdi

Ege’de denizinde bu sabah yine mülteci dramı yaşandı. Yunanistan’ın Oinousses adaları açıklarında şişme botun batması sonucu 1’i yeni doğmuş bebek, 4’ü çocuk, 2’si kadın 7 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, Çeşme’nin kuzeyinde Yunanistan’a ait Sakız Adası yakınlarında kayalıklara çarpan bot alabora oldu. Erdoğan rejiminin baskılarından kaçan 19 kişinin bulunduğu bottaki 7 kişi boğularak can verdi.

Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Botta bulunanlardan 12’sinin isimleri şöyle: Oğuz Zenbil, Bedirhan Zenbil, Meltem Zenbil, Mustafa Said Zenbil, Yusuf Deniz, Büşra Deniz, Alp Deniz, Arife Deniz, Fatma Işık, İbrahim Işık, Nezir Işık ve Kevser Sezer.

Yunanistan polisi resmi açıklama yapmazken, yerel kaynaklara göre, Mustafa Said Zenbil, Meltem Zenbil, Mahir Işık (2 aylık bebek) ve Kevser Sezer hayatını kaybetti.

Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri, facianın duyulması üzerine bölgeye hareket etti. Bölgede bulunan Yunan Donanmasına ait gemiler ve bir helikopter kurtarma çalışmalarına katıldı. Denizden 5 erkek 3 kadın ve 4 cocuk sağ kurtarıldı. Bottaki diğer 7 kişinin cansız bedenleri sudan çıkarıldı.

Arama kurtarma çalışmalara katılan FRONTEX teknesi ile Yunan Sahil Güvenlik, aralarında 5 erkek, 3 kadın ve 6 yaşından küçük 3 ve biri de 12 yaşında çocuk olmak üzere toplam 12 kişiyi kurtararak Sakız adasına götürdü. Bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Botla yolculuk yapanların tamamına yakının can yeleği giydiği bildirildi. Botta toplam 19 kişinin bulunduğu kaydedildi.

Karaburun ile Sakız Adası arasındaki alanda arama çalışmaları yapıldı

AFP’ye konuşan bir yetkili “Cesetler, bu kişilerin bahsedilen kişilere ait olup olmadığının belirlenmesi için Sakız’a götürüldü” dedi.

Ekiplerin gün içinde arama yaptıkları ve cenazelerin çıkarıldığı bölge

İltica talebinde bulundular

Yunan televizyonu ANTENNA 1, son dakika bilgisi olarak verdiği haberinde, kurtarılan 12 kişinin çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca konuşan iyi eğitim almış kişilerden oluştuğunu, tamamının siyasi iltica talebinde bulunduklarını duyurdu. Bota binenlerin toplam 4 aile oldukları aktarıldı.

Yunan medyasında ilk haber

Yunanistan medyası faciayı gün boyu ilk haber olarak  verdi.

2 YORUMLAR

  1. zalimin hesabına yazılan belli…
    ya o garipleri bota üst üste yığanlara ne demeli…
    dikkat edilmeli, insanlara yardım edilmeli, namerde muhtaç edilmemeli…

  2. “Erdoğan rejiminin baskılarından kaçtıklarını” anladık da,
    Niçin bir botta 19 kişi…
    Zalim işini yapıyor, hesabını da verecek…
    Geri kalanlar ne yapacak!!!
    Dikkat etmeli, sahipsiz bırakmamalı, namerde muhtaç etmemeli…

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin