‘Bu tabloda ‘yargı reformu’ ölü doğmuştur’

Vatandaşların ters kelepçe ile yerde beklentilme ve gözaltı görüntüleri 12 Eylül darbecilerinin İstanbul başta olmak üzere halka uyguladıkları yöntemleri hatırlatmıştı.

Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunup yargılanması için her hafta adliye önünde gerçekleştirdiği Adalet Kürsüsü eyleminin 178’ncisinde AKP’nin Yargı Reformu’nu protesto etti. Baro Başkanı Cihan Aydın, Urfa’da yaşanan işkenceyi örnek göstererek ‘Bu tabloda Yargı Reformu ölü doğmuştur’ dedi.

Vatandaşların ters kelepçe ile yerde beklentilme ve gözaltı görüntüleri 12 Eylül darbecilerinin İstanbul başta olmak üzere halka uyguladıkları yöntemleri hatırlatmıştı.

‘ADALET TALEBİYLE BURADAYIZ’

Artı Gerçek’in haberine göre; Urfa’nın Halfeti ve Bozova ilçesinde gözaltına alındıktan sonra karakolun bahçesine yere yüzü koyun yatırılanların fotoğraflarını taşıyan avukatlar, işkence ve kötü muameleye dikkat çekti. Avukatlar adına basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, “Adalet talebiyle karşınızdayız. 178 haftadır adalet talebimizi burada haykırmaya devam ediyoruz. Failler bulunana kadar, adalet tecelli edene kadar bu arayışımız sürecek” dedi.

‘İKTİDAR İŞKENCEYE SAHİP ÇIKIYOR’

Cihan Aydın, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesine değindi. Bu belgede bir çok konunun muğlak bırakıldığını ifade eden Aydın, kullanılan dil açısından işkence ve kötü muameleye sahip çıkıldığına dikkat çekti. Belgede işkence, kötü muamele, ifade ve basın özgürlüğü konusunda yeterince bir açıklık olmadığını belirten Aydın, “Türkiye’nin temel sorunları olan işkence, ifade özgürlüğüne yeterince vurgu olmadığını gibi, bunlara bir sahip çıkışta var. Geçmiş 16 yıllık iktidar dönemine yönelik övgüden söz ediliyor. Bunu asla kabul etmiyoruz” dedi.

‘HALFETİ’DEKİ İŞKENCEYİ NEREYE KOYACAĞIZ’

İktidarın kendi dönemlerinde uygulanan işkence ve antidemokratik uygulamaları es geçtiğini ifade eden Aydın, “Daha yanı başımızda Urfa’da gözaltına alınan mağdurlara yönelik yapılan işkence var. Bunu nereye koyacağız? Bu işkence olayının ortaya çıkarılmadığını görüyoruz. Bir diğer konu ifade özgürlüğü. İfade özgürlüğü konusunda davalar maalesef aratarak devam ediyor. Cumhurbaşkanına hakaret davaları da aynı hızla sürüyor. Dolayısıyla böylesi bir tabloda, böylesi bir durumda Yargı Reformu Strateji Belgesi ölü doğmuştur. Türkiye’deki temel mesele mevzuat değil, uygulama. Sorun uygulayıcıların davranışlarından kaynaklanmaktadır” diye konuştu.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin