Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde özel halk otobüsünün üst geçide çarpması sonucu meydana gelen kazada ölü sayısı 5’e yükseldi.
Kaza, sabah saatlerinde Ankara-İstanbul Yolu Saray mevkiinde meydana geldi. Ankara-Kızılcahamam seferini gerçekleştiren özel halk otobüsü, sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu yoldan çıkıp, yaya üst geçidinin ayağına çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.
İlk belirlemelere göre kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Yaralılar, hurda yığını haline gelen otobüsten çıkarılıp, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Hayatını kaybeden 4 kişinin cesedi de ekiplerin incelemesinden sonra Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 1’i yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ
Otobüs şoförü ile birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan kazayla ilgili yapılan açıklamada, “Kahramankazan ilçesinde meydana gelen 5 kişinin vefat ettiği ve 14 kişinin yaralandığı tek taraflı trafik kazası olayı ile ilgili Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Olay yerinde görevlendirilen bilirkişiler ile inceleme yapılmakta ve soruşturma titizlikle yürütülmektedir” denildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
