Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, CHP’den 86 milletvekilinin partisine katılacağını öne sürdü. Yalçın, CHP’nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel ve kurmaylarıyla görüşmeler yapıldığını da iddia etti. Gazeteci Deniz Zeyrek’in sorusunu yanıtlayan Özel ise, “Bu haber doğru değil.” dedi. Yalçın ayrıca yaklaşık 74 CHP il başkanının da ABP’ye geçeceğini savundu.
Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, CHP’den bazı milletvekilleri ve il başkanlarının partisine katılacağı yönünde iddialarda bulundu. CHP’den üç milletvekilinin ABP’ye geçeceği iddiasının gerçeği yansıtmadığını savunan Yalçın, sayının daha yüksek olduğunu öne sürdü. CHP’nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel ve kurmaylarıyla görüşmeler yapıldığını iddia eden Yalçın, ekiplerin karşılıklı çalışma yürüttüğünü söyledi. Yalçın, “Herhangi bir sorunumuz yok, 81 ilde teşkilatlarımızı kurmuş seçime giren bir partiyiz.” dedi.
Milletvekilliği pazarlığı yapılmadığını savunan Yalçın, “Onlar da bizi araştırdılar. Biz de onları araştırdık. Bunlardan 86 milletvekili katılacak bize.” dedi. Yalçın, yaklaşık 74 il başkanının da ABP’ye katılacağını öne sürdü.
Söz konusu iddialar, gazeteci Deniz Zeyrek tarafından Özgür Özel’e soruldu. Zeyrek, kişisel YouTube kanalındaki yayınında Özel ile yaptığı görüşmeyi aktararak, ABP Genel Başkanı Yalçın’ın “86 milletvekili bize katılacak” iddiasını gündeme getirdi. Özel, iddiaya, “Bu haber doğru değil.” yanıtını verdi.
