AKP’li Mustafa Elitaş, ‘bütçede yok’ dedi; 3.600 ek gösterge başka bahara!

öğretmen öğrenci

AKP kanadından gelen son açıklama, 3.600 ek göstergeyi bekleyen polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireleri hayal kırıklığına uğrattı. Bugüne kadar konuyla ilgili açıklama yapan istisnasız bütün AKP temsilcileri ‘hazırlıkların sürdüğünü’ söylemişti. Ancak AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, 3.600 ek göstergeyle ilgili bakanlıklar düzeyinde bir çalışma yapılmadığını söyledi. Elitaş’ın açıklamasına göre 3600 ek gösterge bütçede de yer almıyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3.600 ek gösterge vaadinin üzerinden 39 ay geçti. Muhalefetin çıkışları üzerine 24 Haziran seçimlerinden tam bir ay önceki konuşmasında, 3.600 ek gösterge müjdesi vermek zorunda kalmıştı. Ancak o günden bu yana bu konuyla ilgili hiç bir adım atılmadı.

SÖZ VAR, İCRAAT YOK!

14 Mart 2019’da yaptığı konuşmada Erdoğan, “3,600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi ifade etmek istiyorum. Seçimden sonra ele alacağımız konulardan biri de budur.” demişti.

Bugüne kadar çok sayıda AKP’li yetkili de konuyla ilgili ‘hazırlıkların sürdüğünü’ açıklamıştı. Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Doğrudur, 3,600 bizim taahhüdümüzdür. Bunun sonuna kadar arkasındayız ve gerçekleştireceğiz, bundan herhangi bir şekilde sarfınazar etmemiz elbette mümkün değildir. Bu sözümüzü yerine getirmek için de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla arkadaşlarımız çalışıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

3.600 EK GÖSTERGE KONUSUNDA ÇALIŞMAMIZ YOK

Ancak Mustafa Elitaş’ın dün Fox Haber’e yaptığı açıklamalar, durumun hiç de anlatıldığı gibi olmadığını ortaya koydu. Mustafa Elitaş’ın açıklamasına göre bakanlıklar düzeyinde böyle bir çalışma yok. Muhabirin, “3.600 Ek gösterge kanunu gelir mi?” sorusuna Mustafa Elitaş, şöyle cevap veriyor: “O konuyla ilgili şimdiden bir şey söylemek zor. Onunla ilgili bizim bir çalışmamız yok. Milletvekili arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor olabilir. Bakanlıkların yaptığı bir çalışma konusunda bilgi sahibi değilim. Bütçede karşılığı olmayan hiç bir şeyi kanun olarak yapamazsanız, yapsanız bile uygulama imkanınız olmaz. Bunun bütçede yer alması gerekir. Bunu Hazine ve Maliye’nin değerlendirilmesi gerekir. Bütçede olmayan bir kaynağın yeniden gündeme getirip kanun tasarısı teklifi olarak yapabilmek Anayasa’ya aykırı bir durumdur.”

3600 EK GÖSTERGE NE İŞE YARAYACAK?

Memurların maaşlarının hesaplanmasında uygulanan 3,600 Ek Gösterge aynı zamanda emeklilik maaşlarının hesaplanmasında da kullanılıyor. Bir memurun ek göstergesinin 3,000’den 3,600’e çıkarılması durumunda alacağı emekli ikramiyesi yaklaşık 20 bin lira, emekli maaşı ise 500 lira artıyor.

Örneğin 25 yıl çalıştıktan sonra emekli olan bir öğretmen bugün yaklaşık 85 bin lira ikramiye alırken, katsayının 3,600 olması durumunda bu rakam 100 bin lirayı geçiyor. Maaşı ise 2 bin 600 liradan 3 bin 100 liranın üzerine çıkıyor.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

1 YORUM

  1. 3600 ek gösterge uzman tabibler,yardımcı doçentlerin ekgöstergesidir.6 yıllık fakülte eğitimi ardından 4yıllık ihtisas sonrası onlara verilmektedir.Bu kadar emek sonucu alınan bir göstergenin 4 yıllık fakülte mezunlarına verilmesi haksızlık olur ayrıca liyakatı da ortadan kaldırır.Daha şimdiden insanların benim gösterge üstümde onunkiyle aynı,ondan emirmi alıcam dediklerini duyuyorum.Bu durumun çok iyi incelenmesi gerek.Ayrıca bu göstergenin sadece belli gruplara verilmesi iş barışını da bozar.Eğer verilirse herkese verilmelidir.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin