Başsavcılık, işkenceye ‘kalkan’ oldu

HABER ANALİZ | İLKER DOĞAN 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri 7 No’lu Cezaevi’nde tutuklu askeri öğrenci Muhammet Ali Taş’ın, infaz koruma memurları tarafından darp edildiği ve işkenceye uğradığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Başsavcılığın açıklamasına göre Taş, koğuş arkadaşlarıyla kavga ettiği için kulağının arkası şişmiş, vücudunun her yeri morarmış ve şişlikler olmuş. Başsavcılık, 38-40 kişilik koğuşta Muhammet Ali Taş’ın bayılana kadar dövüldüğünü iddia ediyor. Silivri’de her koğuşta toplam 4 kamera var. İkisi içeride, ikisi ise bahçede yer alıyor. Başsavcılık bu iddiasında kararlı ise acilen Muhammet Ali Taş’ın koğuşta darp edildiğine ve gardiyanlar tarafından koğuştan nasıl çıkarıldığına dair görüntüleri paylaşmalı. Zira Başsavcılığın açıklamasına göre Muhammet’in koğuştan baygın olarak çıkarılması gerekiyor.

Açıklamada, “Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan F.TÖ/PDY üyesi olup ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırma’ suçundan yargılanıp ceza alan M.A.T. ile silahlı terör örgütü kurma ve yönetme suçundan (F.TÖ/PDY) tutuklu Ö.Ç. 4 Aralık’ta koğuşta tartıştıktan sonra havalandırma bahçesine çıktıkları ve tartışmanın bahçede de sürdüğü, tartışmanın karşılıklı kavgaya dönüştüğü kamera kayıtları ile tespit edilmiştir.” ifadeleri kullanılıyor.

GÖRGÜ TANIKLARI; GARDİYANLAR!

Muhammet Ali Taş, ‘terör örgütü üyesi’ olmak suçundan ceza almadı. Başsavcılık bilerek ya da bilmeyerek yalan beyanda bulunuyor. Açıklamanın devamında ise koğuştakilerin araya girmesi sonucu kavganın sonlandırıldığı belirtiliyor. Ardından, “Kavgada her iki tutuklu da yaralanmıştır. Koğuştakilerin butona basması üzerine infaz koruma memurları gelerek iki tutukluyu koğuştan çıkarmışlardır. Tutuklu M.A.T. işlemler sırasında infaz koruma baş memuruna tekmeyle vurarak yaralamıştır. Yaralanan iki tutuklunun ve infaz koruma baş memurunun tedavileri sağlık kurumunda yapılmıştır. Ayrıca olayla ilgili görgü tanıkları dahil tüm tarafların ifadeleri tutanaklara yansıtılmıştır. Söz konusu olaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatılmış olup işkence iddiaları asılsızdır.” deniliyor.

GÖRÜNTÜLER YAYINLANSIN

Başsavcılık açıklamasına göre soruşturmanın sonucu şimdiden belli. Bu işkencenin de üzeri kapatılacak gibi görünüyor. Başsavcılık ‘butona basıldığı için koğuşa gardiyanların gönderildiğini’ söylüyor. Doğru mu bilmiyoruz. Açıklamada ayrıca Muhammet Ali Taş’ın ‘işkenceci’ olmakla suçlanan Başgadiyan Ramazan Kuyucu’ya tekme attığı ileri sürülüyor. Silivride her koğuşlarda toplam 4 kamera var. İkisi koğuş içinde ikisi bahçede. Ayrıca her koğuşun kapısının açıldığı koridorda da belirli aralıklarla kemaralar kayıtta.

Başsavcılık Muhammet Ali Taş’ın gardiyanlar tarafından bayılana kadar dövüldüğünü yalanlıyor ve darp olayının koğuşta yaşanan kavgada olduğunu ileri sürüyorsa acilen görüntüleri yayınlamalı. Sadece koğuştaki kavganın değil, Muhammet Ali Taş’ın gardiyanlar tarafından koğuştan nasıl çıkarıldığına dair görüntüler de yayınlanmalı. Zira Başsavcılığın açıklaması doğru ise Muhammet Ali Taş’ın koğuştan baygın halde çıkarılması gerekiyor.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin