2015’te 20 TL’ye yapılan tekne gezisi üzerinden, ‘Darbeden sonra himmet paralarını yediler’ yalanı!

Önceki gün İHA servis ettiği ve başta havuz medyası olmak üzere birçok medyanın paylaştığı iş adamı Ali Akın ve arkadaşlarına ait görüntülerin detayı ortaya çıktı. Malları gasp edildiği için 2014 yılında ülkeyi terk eden işadamları için, ’15 Temmuz’dan sonra yurtdışına çıkıp, himmmet paralarını yiyorlar’ içerikli habere açılama yapan Ali Akın twitter hesabından şunları söyledi:

“2015 yılında 100 cüney(mısırpaundu) karşılığı 1 saatlik NİL gezimiz.(tl karşılığı 20 tl). Bu teknecide bizim zalimler gibi su bile vermedi. Her Kahire ye gelen bu geziyi yapar. Haberde ki diğer yalanlarınızla da hem bu dünya da(hukuk) hem de ahirette hesaplaşacağız.” dedi.

Ali Akın ve arkadaşlarıyla ilgili, “Gri listedeki F…’cüler Mısır’da teknede eğlenirken görüntülendi” haberi yapıldı. Haber sanki 15 Temmuz’dan sonra gerçekleşmiş gibi verildi. Haberde söz konusu 3 işadamının da Türk vatandaşlığından çıkarıldığı da iddia edildi.

***

Fatih Yağmur’dan düzeltme

Gazeteci Fatih Yağmur ise bu haberin üzerine, “Bir yanda tekneyle kaçmaya çalışırken boğulanlar, diğer yanda tekneyle sefa edenler… Bunu savunabilecek cemaatçi var mı? Eleştirince saldırırlar sadece…” şeklinde paylaşımında bulundu. Fakat Ali Akın’ın gazeteciyi uyarmasından sonra Yağmur, “Düzeltme ve özür (doğruysa): Görüntülerdeki kişi olduğunu söylüyor @aliakin42 , görüntünün 2015’e ait olduğunu ifade ediyor.” şeklinde yeni bir twitt attı.

 

 

 

 

 

 

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin