1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti belli oldu; 15 Euro!

canakkale koprusu

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 18 Mart 2022’de açılacağını açıkladı. Geçiş ücretinin 15 Euro olacağını duyurdu. Güney Kore merkezli SK, DL E&C ve Türkiye merkezli Limak-Yapı Merkezi ortak girişiminin inşa ettiği köprünün temeli, 18 Mart 2017’de atılmıştı. Köprü için günlük 45 bin araç geçişi için devlet garantisi verilmişti.

NTV’de konuşan Karaismailoğlu, “Mevcut geçişler, gemi ve feribotla sağlanıyor. Gemiyle 30 dakikanın üzerinde bir geçiş süresi var. Tabi bu süre gemiye bindikten sonra. Hele hava bozuk olduğu zaman, buranın havası rüzgarlı ve sisli oluyor gemiler kalkamıyor, bekliyorlar. Şu anki mevcut gemi tarifesine göre 85 lira ücret alınıyor sadece otomobilden ve şoförden. Yolcudan da ayrı bir ücret alınıyor. Köprü açılış ücreti, açıldıktan sonra 15 euro olacak. Trafiğin, kuyruğun olmadığı bir günde 30 dakikalık yolu 6 dakikada geçecekler.” dedi.

Bugünkü kurla 152 lira. Kur yükseldikçe, köprü geçiş ücreti de artacak. 18 Mart 2022’ye kadar köprü geçiş ücretinin ne kadar olacağı bilinmiyor. Köprüye giden otoyola da 175 TL ödeniyor. Toplamda ödenen para 327 lirayı buluyor.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

1 YORUM

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin