1915 Çanakkale Köprüsü’nde ‘AKP vurgunu’: Köprüyü yapan şirket 1 milyar Euro kâr edecek

canakkale koprusu

1915 Çanakkale Köprüsü’ne ilişkin ‘AK Parti’nin vurgunu’ diyerek mali tabloyu paylaşan CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, köprünün yapımını işleten şirketin 1 milyar euro kâr edeceğini kaydetti. Yap işlet devret modeliyle yapılan köprünün ihalesi Ocak 2017’de Limak-Daelim-SK-Yapı Merkezi ortaklığına verilmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün yaptığı açıklamada inşaatının 18 Mart 2022’de biteceğini açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nün otomobiller için geçiş ücretinin 15 Euro olacağını söylemiş ve “Şu an ki mevcut gemi tarifesinde göre otomobillerden 85 lira bir ücret alınıyor. Buna göre köprü açıldığında da geçiş ücreti 15 Euro olacak.” ifadesini kullanmıştı. Karaismailoğlu tarafından açıklanan rakam yurttaşların tepkisini çekerken, sosyal medyada da eleştiriler dile getirilmişti.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da köprüye ilişkin detayları ‘AK Parti’nin Çanakkale Köprüsündeki vurgunu’ diyerek Twitter hesabından paylaştı. Kaynağın CİMER olduğunu belirten Yavuzyılmaz, araç geçiş garantisinin günlük 45 bin adet olduğunu belirtirken; köprünün maliyeti ve işletmeci şirketin garantili köprü gelirini de paylaştı. Resmi rakamlara köprünün yapımını üstlenen şirket 1 milyar 830 milyon euroluk harcamasına karşın 2 milyar 845 milyon euro gelir elde edecek. Bu rakamlara göre şirketin kârı da 1 milyar euroyu aşacak.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin