Eski Babaeski hakimi: “5 bin hakim savcının kararlarının yeniden incelemenmesi, hukuksuzca ihraç edildiğimizin ispatıdır”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz sonrası KHK’lar ile mesleklerinden atılan hakim ve savcıların gördüğü davaların tekrar ele alınmasıyla ilgili açıklamalarına tepkiler gelmeye devam ediyor.

15 Temmuz  sonrası savcı eşiyle birlikte meslekten atılan ve eşi 23 aydır tutuklu olan eski Babaeski Hakimi Sultan Yıldırım, sosyal medya hesabından “Neymiş? Fetö gerekçesiyle ihraç edilmiş yaklaşık 5000 hakim ve savcının kararları yeniden incelenmeliymiş! Bu nedir biliyor musunuz? Kararlarımız incelenmeden ihraç edildiğimizin ispatıdır! Biliyoduk da bi de sizden duymuş olduk.Bu arada; keşke incelense. Lehimize delil olurdu:)” dedi.

Eşim örnekle gösteriliyordu, 23 aydır tutuklu’

Yıldırım açıklamalarına şöyle devam etti:

“Eşim de bir Cumhuriyet savcısı idi biliyorsnz. Arkadaşlarının ellerinde 150-200 dosyası varken onun 35 dosyası vardı. Onlar da cevap beklediği ve işlem yapamadığı dosyalar;) Başsavcısı toplantıda şaşırmış. Savcım gerçekten mi 35 dosyan var! diye ”

“Evet cevabını alan Başsavcı; helal olsun Savcım! Eşim yaklaşık 23 aydır tutuklu. Hala iddianamesi yok. Biz kimseye bu şekilde muamele yapmadık! Dosyalarımizin v hatta tüm muhattaplarimizin incelenip dinlenmesi ve hatta Başsavcımizin dinlenmesini isterm. Hala görevdelr kendileri”

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin