2017 İkiyüzlülük Albümü

Yorum | Veysel Ayhan

“İki yüzlülük” kibarcası. Orijinali münafıklık. “Yalan atma, sözünde durmama ve emanete hıyanet etmeyi kapsıyor. Üç yüzlülüğü, dört yüzlülüğü de içeriyor. Size 2017’den bazı seçmeler:

  1. İKİYÜZLÜLÜK… Sadece 4 gökdelenin olduğu İstanbul’a başkan olup 120 gökdelen ve 45 metre üstü (15 kat) 1075 adet binaya izin vermek ve sonra gökdelen dikecek yer kalmayınca “Ben dikey mimariden yana değilim, yatay mimariden yanayım. Bugünün Türkiye’si, böyle bir çirkinliği, böyle bir nobranlığı asla hak etmiyor. Dikey mimarinin altında yatan gerçek, az topraktan çok büyük para kazanmak” demektir.

  1. İKİYÜZLÜLÜK… İsrail askerleri tarafından gözaltına alınıp serbest bırakılan ve psikolojik destek için Türkiye’ye getirilen down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil ve ailesini Saray’da ağırlayıp teselli etmek ama tedavi amacıyla yurtdışına çıkış izin verilmediği için acı içerisinde hayatını kaybeden 12 yaşındaki kanser hastası Furkan Dizdar’a sessiz kalmak, onlarca hasta çocuğun ailesine kavuşmasına engel olmaktır.

  1. İKİYÜZLÜLÜK… Suriyeli bir bebeği kucağına alıp sevmek, bebekler için “Allah acısını göstermesin” diye dua etmek sonra 700 bebeğe anneleriyle beraber zindanlarda zulmedilmesine ses etmemek hatta bunu emretmektir.

  1. İKİYÜZLÜLÜK… İsrail hapishanelerinde 56 kadın tutuklu olduğunu söyleyip lanetlemek, kendi ülkesinde 17 bin kadını suçsuz yere 8 kişilik koğuşlarda 40’ar kişi olarak zindana tıkmaktır.

  1. İKİYÜZLÜLÜK… “Bizim hukuka saygımız var, bir taraftan biz anayasa devletiyiz… Adalet yoksa devlet yoktur” demek sonra bir Amerikalıyı hapsedip şantaj yapmak, “siz onu bize verin biz de size onu yapalım yargıda şeyini, size verelim” demektir.

  1. İKİYÜZLÜLÜK… Önceki yıllar “Doğu Türkistan’da Çin’lilerin yaptığı adeta soykırım ve vahşet!” demek, Çin’e gidip gelince ise “Doğu Türkistan İslami Hareketi’nin terörünü kınıyoruz. Bunlar Çin’e yönelik terörist faaliyetler.” demektir.

  1. İKİYÜZLÜLÜK… Irak Başbakanı’na “Sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin. Önce haddini bil!..” demek 2,5 ay sonra ise Irak Başbakanı ile “terörle ortak mücadele” etme kararı alıp, “Şu anda İbadi ile görüşmemiz olacak, aynı istikamete bakıyoruz.” demektir.

  1. İKİYÜZLÜLÜK… “Türkiye’yi zeytin üretiminde dünya ikincisi yapan kim? AK Parti,” diye mitinglerde haykırmak, sonra zeytinlikler ranta açarken “Türkiye’nin büyümesi lazım” bahanesiyle on binlerce zeytin ağacını kesmek ve son gelinen noktada “Tunus’tan zeytinyağı ithal edeceğiz.” demektir.

  1. İKİYÜZLÜLÜK… Mitinglerde “Faiz sömürüdür” diye haykırmak, “Faize göz altı” diye manşet attırmak sonra eli altındaki Diyanet’in parasını faize yatırmasına ses etmemektir.

  1. İKİYÜZLÜLÜK… Yurtlarda küçük çocuklara “Müslümanız Müslüman!” diye toplu yemin ettirmek ama organik olarak ailesine bağlı pek çok okul ve yurtta taciz ve tecavüz edilmesine, emanete hıyanet edilmesine tek kelime etmemektir.

  1. İKİYÜZLÜLÜK… TV’de çocukların şortla dans etmesini sakıncalı bulmak, Dolmabahçe ofisi önünden geçen kadınların giyimini eleştirmek ama sonra bizzat kendisine bağlı Takvim ve Sabah “gazetelerinde” en “sakıncalı” haliyle “Birinci sayfa güzeli” kullanılmasına ses etmemektir.

  1. İKİYÜZLÜLÜK… “Siyasetin temeli ahlaktır, doğruluktur.” demek sonra kendi medyasında hergün emeklileri aldatıp gazete aldırmak için “emeklilere zam” sürmanşeti atılmasını hoş görmektir.

  1. İKİYÜZLÜLÜK… Medyasında “Cehenneme Bilet Milli Piyango” diye manşet atmak, “Piyango bileti almak kumardır ve haramdır.” diye Diyanet İşleri Başkanına fetva verdirmek ama “halife”si olduğu devlete piyango düzenletmektir.

  1. İKİYÜZLÜLÜK… Binlerce hektar ormanı verdiği emirlerle çöle çevirmek, güzelim ormanları katletmek ama yılbaşı gelince gazetelerine “Noel’de milyonlarca hindi boğazlanıyor, 400 milyon çam katlediliyor” diye manşet attırmaktır.

  1. İKİYÜZLÜLÜK… Alım gücü ve enflasyonu göz ardı edip Letonya’nın altında Bulgaristan’ın üstünde bir rakamı “15 yılda asgari ücreti 9 kat artırdık.” diyerek sunmaktır. Ekmek baz alındığında 1.78’lik bir artışı 9 kat diyerek rakamlarla yalan söylemektir. 2018’de kendisine yüzde 61 asgari ücretliye ise yüzde 14,3 zam yapıp asgari ücretin 36 katı olan 59.000 TL’lik cumhurbaşkanı maaşı almak ve sonra sıkılmadan “Eline diline dursun” diyebilmektir!
  2. İKİYÜZLÜLÜK…“Kudüs, İsrail’in başkenti olarak ilan edilirse, İsrail ile ilişkilerimizi keseriz” demek ama 16 Ağustos 2016 tarihli Mavi Marmara anlaşmasına atılan imza ile Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımak… “Kudüs kırmızı çizgimiz” deyip Reza için ABD’ye 2 defa nota vermek ama Kudüs için vermemek; bilakis her türlü siyasi, askeri ve ekonomik ilişkileri geliştirmektir.

    İKİYÜZLÜLÜK… Seni ciddiye almadıkları için 59 üye ülkeden sadece 16’sının katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) “Kudüs” kararı aldıramamak ama tercüme oyunuyla Türkçe metne “Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletini tanıdığımızı teyit ediyor.” yalanını sokturmaktır.

    İKİYÜZLÜLÜK…Kudüs kararının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) taşıma işi Filistin’e aitken, bunu sahiplenme;

    Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) sunma işini Mısır yapıyorken Türkiye yapmışçasına rol çalmak; sembolik ve reel hiç bir değeri olmayan bir karardan “Selahaddin”lik çıkarmaktır.

 

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

2 YORUMLAR

  1. Sayin Ayhan
    Hz Peygamber (SAS) munafiklikla ilgili hadis-i serifi soylediklerinde sahabe-i kiram:
    _Ya resulullah bunlar bizden zaman zaman sadir oluyor. Biz munafik miyiz?
    diye telas etmislerdi.
    Hz Resulullah (SAS), munafiklar bunu daima yapar. Arasira yapanlarda da munafikliktan bir iz bulunur.
    Demisti.
    Bence hepimiz icin Sahabe-i Kiramin telasini gosterme zamanidir.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin