Yılbaşı öncesi IŞİD operasyonu; 115 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, IŞİD’in Noel ve yılbaşı etkinliklerine saldırı hazırlığı iddiasıyla operasyon başlattı. 137 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı, 115 kişi gözaltına alındı. İstanbul genelinde 124 adreste eş zamanlı arama ve el koyma yapıldı.
Operasyonda tabancalar, fişekler ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi; yakalanamayan şüpheliler için çalışmalar sürüyor. Ankara İl Jandarma Komutanlığı da 19 Aralık 2025’te Ankara ve İstanbul’da olası saldırılara karşı birimleri patlayıcı yüklü araç ve farklı saldırı yöntemlerine karşı uyarmıştı.

Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, “DEAŞ Silahh Terör Örgütü’nün yaklaşan Noel ve yılbaşı etkinlikleri kapsamında başta gaynmüslim şahıslara yönelik olmak üzere ülkemizi hedef alan eylem çağrılan ve saldırı planlamaları yapılacağı yönünde bilgiler bulunan ve terör örgütü faaliyetleri kapsamında çatışma bölgeleri ile irtibatlı oldukları anlaşılan, aynca bir kısmı hakkmda ülkemiz ve uluslarası seviyede terör suçları kapsamında yakalama emri çıkartılan 137 şüpheli hakkında ilimiz genelinde 124 farklı adreste eş zamanlı yakalama, gözaltı, arama ve elkoyma faaliyeti gerçekleştirilmiş, sonucunda tabancalar, fişekler ve birçok örgütsel dokümana el konulmuştur. Şüphelilerden 115’i yakalanmış olup yakalanamayan şüpheliler hakkında faaliyet halen devam etmektedir.” denildi.

 

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin