ABD Hazine Bakanlığı, Başkan Donald Trump’ın imzasını tüm dolar banknotlarına eklemeye hazırlandığını duyurdu. ABD tarihinde ilk kez görevdeki bir başkanın imzası kağıt paralarda yer alacak.
İmzanın, Hazine Bakanı Scott Bessent’in imzasının yanında yer alması ve 100 yılı aşkın süredir para biriminde bulunan ABD Saymanı’nın isminin yerini alması bekleniyor.
Hazine Bakanı Scott Bessent, kararı duyuran açıklamasında, “Başkan Trump’ın liderliğinde, benzeri görülmemiş bir ekonomik büyüme, kalıcı dolar hakimiyeti, mali güç ve istikrara giden bir yoldayız” ifadelerini kullandı. Trump’ın ikinci döneminin ilk yılı olan 2025’te, ABD doları son 50 yılın en sert yıllık düşüşünü yaşamıştı.
Hazine Bakanlığı’ndan Reuters haber ajansına yapılan açıklamada, bu imzaları taşıyan ilk 100 dolarlık banknotların Haziran ayında basılacağı, diğer kupürlerin ise bunu takip edeceği belirtildi.
Trump yönetimi; başkanın ismini binalara, kurumlara, hükümet programlarına ve savaş gemilerine de vermek için birçok girişimde bulundu.
