Spor spikeri Ümit Aktan hayatını kaybetti

Galatasaray’ın eski futbolcusu ve spor spikeri Ümit Aktan 76 yaşında hayatını kaybetti.

Sarı-kırmızılı kulüp bir süredir tedavi gören Aktan için yayınladığı taziye mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Kulübümüzün 14152 sicil numaralı üyesi, eski futbolcumuz, Türk spor basınının değerli ismi Ümit Aktan’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Genç yaşta Galatasaray altyapısında başlayan futbol yolculuğu, ne yazık ki talihsiz bir sakatlık nedeniyle kısa sürdü. Ancak spora ve futbola olan tutkusu hiç azalmadı. 1972 yılında TRT’de başladığı spikerlik kariyerinde, sesiyle ekranlara damga vurdu; yıllar boyunca Türk spor basınının saygın ve sevilen isimlerinden biri olarak hafızalarda yer etti.

Ümit Aktan, zarafeti, bilgisi ve kendine özgü üslubuyla yalnızca bir anlatıcı değil; spora ve insanlara değer katan bir isimdi.

Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, camiamıza ve Türk spor basınına başsağlığı dileriz.”

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin