Netanyahu: “İran’daki terörist rejimin oluşturduğu varoluşsal tehdidi ortadan kaldıracağız”

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail ve ABD’nin ortaklaşa başlattığı askeri operasyonun amacının “İran’daki terörist rejimin oluşturduğu varoluşsal tehdidi ortadan kaldırmak” olduğunu açıkladı.

Netanyahu, yayımladığı video mesajında, “Bu katil terörist rejim, insanlığın tamamını tehdit edebilecek nükleer silahlarla donatılmamalıdır. İsrail ve ABD’nin ortak harekatı, cesur İran halkının kendi kaderini eline alması için gerekli koşulları oluşturacaktır.” ifadelerini kullandı.

Başbakan, İran halkına Donald Trump ile benzer bir şekilde seslenerek “zulmün boyunduruğunu kırmalarını ve özgür, barışçıl bir İran’ı kurmalarını” çağrısında bulundu.  zulümden kurtulup özgür ve barışçıl bir İran kurmanın zamanı gelmiştir.

Operasyonun kod adının “Aslanın Kükremesi” (The Roar of the Lion) olduğunu belirten Netanyahu, harekatın “dayanıklılık ve kararlılık” gerektireceğini ifade etti. Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Gazze’de işlenen insanlığa karşı suçlar nedeniyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan Netanyahu, saldırının ne kadar süreceğine dair herhangi bir zaman dilimi vermedi.

Netanyahu’nun mesajı, operasyonun yalnızca askeri hedeflerle sınırlı kalmayacağını, rejim değişikliği ve İran halkının ayaklanması beklentisini de içerdiğini gösteriyor.

İsrail ordusu ve ABD Savunma Bakanlığı henüz operasyonun kapsamı, hedefleri veya ilk sonuçları hakkında resmi bir açıklama yapmadı.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin