SEVİNÇ ÖZARSLAN
Karadeniz Teknik Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde görev yaparken ihraç edilen KHK’lı akademisyen, avukat Bülent Adıgüzel bu sabah Giresun Tirebolu’da hayatını kaybetti.
Vücudu enfeksiyon kaptığı için birkaç gün önce hastaneye kaldırılan Adıgüzel, 48 yaşındaydı.
OHAL döneminde Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklanan ve bir süre hapis yatan Adıgüzel’in avukat eşinin de dört yıl hapis yattığı öğrenildi.
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1997’de mezun olduktan sonra Giresun Barosu’na bağlı olarak avukatlık yapan Adıgüzel, 2009’de KTÜ’de öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2013’te hukuk doktorasına başlayan Adıgüzel, 2016’ya kadar üniversitede çalıştı. Cezaevinden çıktıktan sonra avukatlık lisansı iptal edilen Adıgüzel, özel danışmanlık yaparak geçimini sağladı.
herkes Bülent bilir Emredir ismi.piril pırıl bir çocuktu.cok yazik oldu çok üzgünüm.durust ahlaklı, vatanıni milletini bayrağını ülkesini seven bir insandı.ailesi annesi babası kız kardeşi hepside son derece iyi insanlar.Allah rahmet eylesin.cok uzgunum