Hasan İmamoğlu’ndan kayyım kararına tepki: ”Tarladan geldim yine gerekirse tarlama giderim”

Hukuksuz operasyonlarıyla bilinen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik başlattığı soruşturma kapsamında İmamoğlu İnşaat’ın da aralarında 24 şirkete kayyım atanmasına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu tepki gösterdi. Hasan İmamoğlu, ‘‘Bu şirketi 1968 yılında kurdum. O günden bu yana hayatımı bu şirketlere verdim.’’ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, 101 kişiye ait  aralarında İmamoğlu İnşaat, Nuhoğlu İnşaat, ASOY İnşaat ve Karsal Örme AŞ’nin de olduğu, 101 şüpheliye ait 24 şirkete, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyım atandı.

“ÜZÜLMEYE MECBURUM”

Kayyım kararının ardından gazeteci Saygı Öztürk’e konuşan şirketin kurucusu Hasan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Çok üzgünüm, üzülmeye mecburum. Bu şirketi 1968 yılında kurdum. O günden bu yana hayatımı bu şirketlere verdim.

Devlet el koymaya karar vermiş. Zaten ayın 23’ünden beri kapalıyız. 7-8 kişi geldi.

Söyleyecek çok şeyim var ama üzüntüden artık söyleyemiyorum. Vergilerim var, param var ama vergilerimi yatıramıyorum. Çünkü hiçbir faaliyette bulunamıyorum. Malım vardı günlerdir satışını yapamıyorum.

1968 yılında kurduğum şirkete gelenlere şöyle dedim: Burayı kurtarmaya geldiyseniz başım üstüne, yıkmaya geldiyseniz diyecek bir şeyim yok, tarladan geldim yine gerekirse tarlama giderim.”

1 Yorum

  1. On yıllardır tarlada çalışanların bir yerde hemde 57 sene önce kurdukları bir inşaat firmaları yok.80 yaşına gelip hala bir lokma ekmek için hala tarlalarda çalışanlar var.Baba oğul ;ikisi de arsız.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin