Japon futbol efsanesi, 58 yaşında yeni kulübüne imza attı

(Photo by AFP)

Japon futbol efsanesi Kazuyoshi Miura, 58 yaşında üçüncü lig takımlarından birine transfer olduktan sonra futbol oynamaya olan tutkusunun hâlâ çok güçlü olduğunu söyledi.

‘King Kazu’ lakabıyla tanınan Miura, profesyonel futbol kariyerinin 41. sezonu için Haziran ayına kadar Japonya’nın Fukushima United takımına kiralık olarak katılacak. Miura, şubat ayında 59 yaşına girecek.

Eski millî oyuncu, yeni kulübü tarafından yayımlanan açıklamada ‘Futbola olan tutkum yaşım ne olursa olsun değişmedi’ dedi. Miura, geçen sezon dördüncü lig takımlarından Atletico Suzuka’da forma giydi ve yedi maçta sahaya çıktı.

Miura, profesyonel kariyerine 1986’da Brezilya takımlarından Santos’ta başladı ve İtalya, Hırvatistan, Avustralya ile Portekiz’deki takımlarda da forma giydi. 1993’te profesyonel J. League’in kurulmasında önemli rol oynayarak Japonya’da futbolun popülerleşmesine katkıda bulundu.

1990 yılında Japonya millî takımıyla ilk maçına çıktı. Millî takım için 89 maçta 55 gol atmasına rağmen, 1998’de Japonya’nın ilk Dünya Kupası finallerine katıldığı kadroya alınmaması tepki çekmişti.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin