İBB’ye yönelik düzenlenen 4. dalga operasyonda, aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun koruma müdürü, özel kalem müdürü, İSTAÇ ve KİPTAŞ Genel Müdürü’nün de bulunduğu 49 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Hukuksuz operasyonlarını sürdüren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik düzenlenen yolsuzluk soruşturması kapsamında, İSTAÇ, KİPTAŞ ve Yol Bakım Daire Başkanlığı’nda usulsüzlük tespit edildiği iddiasıyla KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İSTAÇ Genel Müdürü Ziya Gökmen Togay, İbrahim Bülbüllü, Nezahat Kurt ve Koruma Müdürü Mustafa Akın’ın da aralarında bulunduğu 49 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.
İstanbul, İzmir, Trabzon, Antalya, Tunceli ve Kocaeli illerinde eş zamanlı yapılan operasyonda şu ana kadar 42 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Arama ve yakalama çalışmaları devam ediyor.